DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan:

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan: Bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye ekonomisi istikrarını ve makroekonomik güç dengelerini 2012 yılında korumayı başardı


TRABZON (A.A) - Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye ekonomisinin istikrarını ve makroekonomik güç dengelerini 2012 yılında korumayı başardığını bildirdi.
     Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, tüm dünya ülkelerini etkisi altına alan küresel ekonomik kriz sonrasında 2012 yılının, dünya genelinde ekonomik durgunluk ve akabinde gelen ihracat pazarlarında daralma durumu ve de siyasi huzursuzlukların ön planda olduğu bir yıl olarak kayıtlara geçtiğini belirtti.
     Bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye ekonomisinin istikrarını ve makroekonomik güç dengelerini 2012 yılında korumayı başardığını ifade eden Gürdoğan, şöyle devam etti:
     Sevindirici olan ve gururla belirtmek istediğimiz diğer bir husus, 2012 yılı ihracat performansına yönelik yürütülen ekonomik politikalar doğrultusunda tespit edilen ihracat hedefine ihracatçılarımızın yaşanan tüm ekonomik ve siyasal belirsizliklere rağmen yüksek performansları ve özverili gayretleri neticesinde ulaşılmış olunmasıdır. Bu hedefe ulaşmada ihracatçılarımız üstün gayret ve fazlasıyla fedakarlık göstererek, karlarını minimize ederek ve zaman zaman da var olan pazarlarda sırf rakipleri ile rekabet edebilmek ve var olan pazarlarda tutunabilmek adına neredeyse sıfır karla ihracat faaliyetlerine devam etmeye çalışarak erişmişlerdir.
     Gürdoğan, DKİB Yönetim Kurulu olarak, kuruluşundan bugüne kadar olduğu gibi, 2012 yılında da bölge ihracatının arttırılması ve ihracatçıların karşılaştığı sorunlarının çözüme kavuşturulması amacıyla çalıştıklarını vurguladı.
     Gürdoğan, 2013 yılının ihracatın daha çok arttığı ve geliştiği bir yıl olacağı inancını taşıdıklarını belirterek, yeni yılın Türkiye ekonomisi ve tüm ulus için refah, huzur ve bol kazançlı, bereketli günler getirmesi dileğinde bulundu.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER