Diyarbakırsporun olağanüstü kongresi geçersiz sayıldı

Diyarbakırsporun olağanüstü kongresi geçersiz sayıldı -İl Dernekler Müdürü Mehmet Selim: Divan heyeti oluşmadığı için yönetimin görevi devam edecek -Kulüp Başkanı Nurullah Edemen: Tek amacımız Diyarbakırsporun yaşamasıdır


DİYARBAKIR (A.A) - Spor Toto 3. Lig 3. Grupta mücadele edecek olan Diyarbakırsporun bir süre önce yapılan olağanüstü kongresi geçersiz sayıldı.
     İl Dernekler Müdürü Mehmet Selim AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakırspor Külübünün 4 Ağustos 2012 günü Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Konferans Salonunda olağanüstü genel kurul gerçekleştirdiğini hatırlatarak, Ancak olağanüstü genel kurulda divan heyeti oluşturulamamıştı. Bunun ile ilgili Ankaradaki merkezimizden görüş talebinde bulunduk. Yapılan genel kurulun, olağanüstü kongrede divan oluşturulamadığı takdirde kongrenin geçersiz sayılması gerektiğini bildirdi. Biz de bunu Diyarbakırspor Kulübüne ilettik. Divan heyeti oluşmadığı için yönetimin görevi devam edecek dedi.
    
     -Tarih olmasına izin vermeyelim
    
     Kulüp Başkanı Nurullah Edemen ise Diyarbakırsporun çok zorlu bir süreç yaşadığını ancak kent dinamiklerinin kulübün sorunlarından uzak durduğunu söyledi. 44 yıllık geçmişe sahip kulübün yaşaması için herkesin destek vermesini talep eden Başkan Edemen, şöyle konuştu:
     Geçen yıldan bu yana süren yönetimimizde kulübün kayıt dışı çalışmasını engelledik. Bununla kulüp tarihinde bir ilke imza attık. Ancak başarı sadece sportif başarı ile ölçülüyor. Transfer yasağı nedeniyle sportif anlamda başarılı olamadık. İdari kısımda başarılı olduk. Diyarbakırsporun birikmiş sorunları için büyük emek çaba sarf ettik. Kısa süre önce görevi bırakmak için 2 olağanüstü kongre süreci yaşadık. Gönüllü arkadaşlara yönetimi devretmek istedik. Ancak divan heyetine kimse girmek istemediği için heyet oluşmadı.
     Biz görevi bıraktığımızda kulübün büyük kaos yaşayacağını, çalışmalara katılan 20 oyuncumuzunda kulüpten ayrılacağını görüp, kaygılandığımız için yönetimi bırakmadık. Sporcu arkadaşlarımızdan bazıları başka takıma gitmek istiyor ve bunun için antrenmana çıkmıyor. Biz de yönetim olarak gitmek isteyen arkadaşlara bir rakam biçtik. (Bu rakamlar kulübe ödenirse gidebilirsiniz.) dedik. Görevimizin başındayız. Ama talip olanlara yönetimi devretmeye hazırız. Gelecek yönetime maddi ve manevi her türlü desteği vereceğiz. Tek amacımız kulübün yaşamasıdır. Lütfen kulübün tarih olmasına izin vermeyelim. Eski yöneticilerin aday olduğu yönünde açıklamalar var. İstiyorlarsa kulübü 3-4 gün içerisinde kongreye götürebiliyoruz. Ciddilerse zaman gecikmeden yönetimi alsınlar.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakırsporun olağanüstü kongresi geçersiz sayıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER