Diyarbakır 3. Kitap Fuarı

Diyarbakır 3. Kitap Fuarı -Fuarı 98 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi


DİYARBAKIR (A.A) - Tüm Fuarcılık Yapım AŞ (TÜYAP) ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen Diyarbakır 3. Kitap Fuarını 98 bin kişi ziyaret etti.
     Tüm Fuarcılık Yapım AŞ Temsilcisi Gözde Baştımar yaptığı açıklamada, geçen hafta 135 yayınevinin katılımıyla açılışı yapılan kitap fuarına, Diyarbakırın yanı sıra Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki yerleşim birimlerinden de vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
     Geniş konu yelpazesi içinde konferans, söyleşi, panel ve şiir dinletisi gibi 44 kültür etkinliğinin gerçekleştirildiği fuarda, ayrıca 300 yazarın imza gününde okurlarıyla buluşma imkanı bulduğunu dile getiren Baştımar, kitap fuarını toplam 98 bin kişinin gezdiğini kaydetti.
     Aralarında Can Dündar ve Murathan Munganın da bulunduğu yazarların söyleşilerine okuyucuların büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Baştımar, Birinci kitap fuarını 88 bin kişi, geçen yılki ikinci kitap fuarını kitabını yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etmişti. Kitap fuarına gösterilen yoğun ilgiden son derece memnunuz. Diyarbakır artık fuar kenti oldu. Diyarbakırdaki sosyal ve kültürel aktivitelerde de fuarlarımız sayesinde büyük artış olurken, bu etkinliklerimiz aynı zamanda Diyarbakırın tanıtımına ve turizmine de büyük katkı sunuyor dedi.
     Baştımar, Bir Fotoğraf Camı Sergisinde, 41 yıllık kısa yaşamına çok sayıda eser ve tercüme sığdıran, Türkiyenin farklı yerlerinde öğretmenlik yaparken öğrencileri üzerinde derin izler bırakan, Ankara Devlet Konservatuvarının kuruluşunda ve ilk öğrencilerinin yetişmesinde büyük emeği olan Sabahattin Alinin fotoğraflarının da fuarda sergilendiğini anımsatarak, ayrıca Fransadan dinler tarihi uzmanı Sebastien de Courtois ile İsveç Yazarlar Birliği, Uluslararası PEN ve Fransa Yazarlar Örgütü üyesi Fawaz Husenin de söyleşide okuyucularla bir araya geldiğini bildirdi.
     Küratörlüğünü Birzamanlar Yayıncılıktan Osman Kökerin yaptığı Eski Diyarbakırda Kültürel Çeşitlilik sergisinin de fuarda açıldığını belirten Baştımar, çoğunluğu 20. yüzyıl başına ait 200den fazla sergilenen fotoğraf aracılığıyla Diyarbakırdaki Ermeni, Süryani, Keldani, Rum, Yahudi ve Yezidi gibi toplulukların yaşantılarının anlatıldığını sözlerine ekledi.
     (ÖZ-İC)
<< Önceki Haber Diyarbakır 3. Kitap Fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER