Diyarbakırdaki otellerde Nevruz bereketi

Diyarbakırdaki otellerde Nevruz bereketi -21 Martta yapılacak kutlama öncesinde kentteki otellerde yoğun rezervasyonlar yapıldı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda Nevruz kutlaması öncesinde kentteki otellerde yoğun rezervasyonlar yapılırken bazı otellerin doluluk oranı yüzde 100 seviyesine ulaştı.
     Kentte 21 Mart Perşembe günü düzenlenecek olan Nevruz kutlaması öncesinde Türkiyenin diğer illerinden ve Avrupadan çok sayıda kişinin otellerde rezervasyon yaptırdığı bildirildi.
     Liluz Otel Satış ve Pazarlama Müdürü Ebru Onat, AA muhabirine, 59 oda ve 79 yatak kapasiteli otellerinin Nevruz öncesinde tamamen dolduğunu söyledi. Nevruz doluluğunun hem kendilerini hem de otel yönetimini sevindirdiğini belirten Onat, Nevruz etkinliği, kentin rutin hafta arası doluluğuna büyük bir enerji getirdi. Basın mensupları, bürokratlar ve birçok yabancı ülke parlamenteri Diyarbakıra geldi. Bu durum, takvimsel olarak tüm haftaya yansıyor. 21 Mart için oda satışlarını kapatmış bulunmaktayız dedi.
    
     -Olumlu yansımaları var-
    
     Diyarbakır Green Park Oteli Halkla ilişkiler Müdürü Özlem Çolak da, 21 Martta Diyarbakırdaki Nevruz kutlamalarının olumlu yansımalarını yaşadıklarını kaydetti.
     114 odalı, 228 yataklı otellerinin doluluk oranının arttığını anlatan Çolak, Nevruz öncesinde otelimizin doluluk oranı çok yükseldi. Nevruz kutlamalarının 2 gün öncesinde başlayan ani rezervasyonlar otelimizin doluluk oranlarını yüzde 100lere taşımakta olup bu konaklamalar Nevruzdan 2 gün sonra kısmen düşmektedir diye konuştu.
    
     -Yer verememe sıkıntısı yaşıyoruz-
    
     Dedeman Diyarbakır Oteli Satış Müdürü Ömer Yüksel ise, 21 Mart 2013 tarihinde gerçekleşecek olan Diyarbakır Nevruz programı nedeniyle otellerinde doluluk oranının yüksek seviyede olduğunu belirtti.
     Özellikle 20 ve 21 Mart tarihlerinde otelde doluluk oranının yüksek olduğunu kaydeden Yüksel, Birçok ulusal ve yabancı basın mensuplarının yanı sıra ülke elçiliklerinden rezervasyonlar almış bulunmaktayız. Nevruzun hafta içine denk gelmesi sebebiyle ilimize iş seyahati için gelen misafirlere yer veremediğimizden dolayı sıkıntı yaşamaktayız. Bundan sonraki organizasyonların hafta sonlarına denk gelmesi otelciler için daha faydalı olacaktır diye konuştu.
     Diyarbakırın tarihi Büyük Kervansaray Oteli Genel Müdürü Mehmet Kılıçaslan da, otellerinin dolu olduğunu açıkladı.
     19-24 Mart tarihleri arasında otellerinde yer kalmadığını aktaran Kılıçaslan, 45 odalı 100 yataklı otelimizde yer kalmadı. Nevruz kutlamalarının büyük bir yansımasını yaşıyoruz. Almanya ve Norveçten misafirlerimiz var. Bugünden başlayarak 24 Marta kadar otel odalarımız dolu şeklinde konuştu.
     BDP Diyarbakır İl Başkanlığı, Avrupadan 361 parlamenter, 123 diplomat, 67 elçilik, 125 parti, 210 akademisyen, 117 gazeteci, 56 gazete ve televizyon kuruluşunu 21 Mart Perşembe günü Diyarbakırda yapılacak Nevruz kutlamasına davet etmişti.
    
     Muhabir: Mehmet Çakan / Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırdaki otellerde Nevruz bereketi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER