Diyarbakırdaki KCK davası

Diyarbakırdaki KCK davası -Terör örgütü PKKnın üst yapılanması KCKya ilişkin davaya devam edildi


DİYARBAKIR (A.A) - Terör örgütü PKKnın üst yapılanması KCKya ilişkin davaya devam edildi.
     Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu 108 sanıktan 31i hazır bulundu, 77 sanık ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.
     Duruşmada, tutuklu sanıklardan eski Ergani Belediye Başkanı Nadir Bingöl ve eski Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin ile ilgili delil ikamesi okundu.
     Mahkeme başkanı, sanıklarla ilgili dosyada yer alan atılı suçlamaları okuyarak, savunma yapmaları için söz verdi. Ancak Kürtçe savunma yapmak isteyen sanıkların talebi, mahkemece reddedildi.
     Sanıklarla ilgili dosyada yer alan atılı suçlamaları okuyan mahkeme başkanı, iddianamede, Ergani eski Belediye Başkanı Nadir Bingöl hakkında gizli tanıklardan Hasan Bilge, Nedim Çetin ve Orhan Çetinin savcılıkta verdiği ifadelerde, Nadir Bingölün terör örgütüne para yardımında bulunmak için belediye çalışanlarının maaşlarından kesintiye gittiğini, vermemeleri halinde ise işlerine son verme konusunda tehdit edildikleri yönünde ifadelerde bulunduğunu söyledi.
     Sanık avukatlarından Sabahattin Acar ise gizli tanık olarak ifade veren kişilerin mahkemeye getirilmelerini ve bu tanıkların belediye temizlik işçileri olduğunu savunarak, müvekkiliyle herhangi bir iletişimlerinin olmadığını ifade etti.
     Sanık avukatlarının, tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.
    
     Muhabir: Aziz Aslan / Nail Kadırhan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Diyarbakırdaki KCK davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER