Diyarbakırda Yazma Eserler Kütüphanesi kurulacak

Diyarbakırda Yazma Eserler Kütüphanesi kurulacak -Vali Mustafa Toprak: Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesinden sonra ikinci önemli kütüphane Diyarbakırda açılıyor


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda Yazma Eserler Kütüphanesi oluşturuluyor.
     Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mahmut Altundağ, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprakı ziyaret etti.
     Vali Toprak yaptığı konuşmada, Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürlüğünün oluşturulacağı Mesudiye Medresesinde restorasyon ve rölöve çalışmalarının mayıs ayında tamamlanacağını belirterek, Diyarbakır Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürlüğünün kuruluşuyla ilgili mevzuatın çıktığını söyledi.
     Mesudiye Medresesinde restorasyon ve rölöve çalışmalarının tamamlanmasının ardından 15 gün içerisinde burada Diyarbakır Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürlüğünü hizmete açacaklarını ifade eden Toprak şöyle dedi:
     Kültür ve Turizm Bakanlığı Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Yazma Eserler Konya Bölge Müdürlüğünce Diyarbakırdan gönderilen bin 984 el yazması eser ile 4 bin 212 nadir matbu eserin tamiratı ve tadilatı tamamlandı. El yazması eserlerin dijitali çıkarıldı ve Mesudiye Medresesinde açılacak olan Diyarbakır El Yazma Eserler Kütüphanesine getirilecek şekilde hazır bekletiliyor.
     Kültür Bakanlığı Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı tarafından İstanbul Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesinden sonra ikinci önemli kütüphanesi Diyarbakırda açılıyor. Mayıs ayında Diyarbakır Yazma Eserler Kütüphanesinin açılışı gerçekleştirilecek.
     Daire Başkanı Mahmut Altundağ ise Diyarbakırda Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürlüğü oluşturulmasının önemli olduğunu söyledi.
     Ziyaretin ardından Başkan Altundağ, kütüphane için kullanılacak olan Mesudiye Medresesine geçerek, restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırda Yazma Eserler Kütüphanesi kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER