Diyarbakırda 2 fuar birden açıldı

Diyarbakırda 2 fuar birden açıldı -Ortadoğu İnşaat ve Ortadoğu Belediye İhtiyaçları fuarlarının açılışı aynı mekanda eş zamanlı yapıldı -Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir: 240-300 metrekare yerine, 70, 80 metrekare


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda aynı mekanda eş zamanlı olarak 2 ayrı fuarın açılışı yapıldı.
     Vali Yardımcısı Hüsnü Cemal Kansız, TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezinde düzenlenen Ortadoğu İnşaat ve Ortadoğu Belediye İhtiyaçları fuarlarının açılışında yaptığı konuşmada, inşaat sektörünün Diyarbakır ekonomisinin motoru durumunda bulunduğunu söyledi.
     Yeni teşvik uygulamasının Diyarbakıra büyük avantaj sağaldığını, iş adamlarının bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini dile getiren Kansız, Organize Sanayi Bölgesinde kullanılmayan arsaları iptal ettik. Buraya yatırım için bekleyen 170 firma var. Bunlar içerisinde faydalı olanlara arsa tahsis edilecek. Bunlardan daha önemlisi ikinci organize sanayi bölgesi ile ilgili çalışmalarının belirli bir seviyeye gelmiş olmasıdır. Bu alanların yatırımlarla dolması Diyarbakıra büyük katkı sunacaktır dedi.
    
     -Büyük evden yüksek harç alınacak
    
     Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise Diyarbakırın genç bir nüfusa sahip olması nedeniyle sürekli artan bir konut ihtiyacının bulunduğunu belirterek, gelecekte konut ihtiyacının daha fazla olacağını söyledi.
     Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde girişimcilerin yer taleplerinin karşılanmamasının kabul edilir bir durum olmadığını ifade eden Baydemir, şöyle konuştu:
     Yer talebinde bulunan pek çok girişimcimiz (yer yok) yanıtınını almamalıdır. Bu vesileyle benim bir çağrım var; kendisine arsa verilmiş olup 1 yıldır herhangi bir inşaat faaliyetinde bulunmayan girişimcimiz kim olursa olsun oradan derhal çekilmelidir. İkinci çağrımda özellikle inşaat sektöründe bulunan kardeşlerime yöneliktir. Kurban olayım gelin bu 240 metrekare, 300 metre kare ev inşa etme sevdasından vazgeçin. 240-300 metrekare yerine, 70, 80 metre kare taş çatlasın 100 metrekare ev inşa etmeliyiz. Diyarbakırın buna ihtiyacı var. Artık çekirdek aile nüfusumuz var. 240 metrekare bir evin maliyeti ile 80 metrekare evin maliyeti arasında kıyamet kadar fark vardır. Yerel yönetimlerimiz metre karesi yüksek olan evlere uygulayacağı harçlarla metrekaresi küçük olan evlere uygulanacağı harçlar arasında da bir fark olacak. Metrekaresi yüksek olan evlerden harçlar daha yüksek alınacak. Metrekaresi küçük olan evlerden daha az almanın hukuki yollardan arayacağız.
     Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü de çeşitli kuruluşların desteğiyle düzenledikleri Ortadoğu İnşaat ve Ortadoğu Belediye İhtiyaçları fuarlarının Diyarbakır ve bölge ekonomisine büyük katkı sunduğunu söyledi.
     Tüm çabalarına rağmen bu yıl bazı Diyarbakır firmalarının fuarlara katılmamasından dolayı üzüldüklerini vurgulayan Ersözlü, inşaat sektörü ve yerel yönetimlerin ihtiyaçlarına yönelik ürün ve hizmetlerin sergileneceği fuarların, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde hedeflenen yatırımlara ivme kazandıracağını kaydetti.
     Daha sonra açılışı yapan Vali Yardımcısı Kansız ve Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir ile davetliler, sergilenen ürünleri bir süre inceledi.
     Fuarlar, 7 Ekim gününe kadar 11.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakırda 2 fuar birden açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER