Divriğide kaçak avlanan iki kişi yakalandı

Divriğide kaçak avlanan iki kişi yakalandı -Canlı mühre kullanarak keklik avlamaya çalışan 2 kişiye, ikişer bin lira idari para cezası verildi


SİVAS (A.A) - Divriği ilçesinde canlı mühre kullanarak keklik avlamaya çalışan 2 kişi yakalandı.
     Divriği İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçeye bağlı Yalnızsöğüt köyü İnanlı mevkisinde çalılıkların arasında bir aracın park halinde bulunduğu yönündeki ihbarı değerlendirdi.
     Bölgeye giden ekipler, Mardin ve Diyarbakırdan gelen A.G. ve A.Snin, canlı mühre (herhangi bir yabani hayvanı, sesi veya görüntüsünden faydalanarak av ve yaban hayvanlarını çağırmada ve yakına getirmede kullanma) kullanarak yasak usulle keklik avlamaya çalıştıklarını tespit etti.
     Jandarma ekipleri, kaçak avlanan bu kişilerin elindeki kafes ve canlı mühre olarak kullanılan keklik ile araçta ele geçirdikleri yarı otomatik av tüfeğine el koydu. Kullanımı yasak olan takozsuz av tüfeğinin mülkiyetinin kamuya geçirileceği belirtildi.
     A.G. ve A.Sye, avlanma izin belgesi ve avcılık belgesi olmadan, yasak avlama usulüyle avlandıkları için ikişer bin lira idari para cezası verildiği bildirildi.
     Kaçak avcılar, işlemlerin ardından serbest bırakıldı.
    
     Muhabir: Mücahit Koç
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Divriğide kaçak avlanan iki kişi yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER