DİVES Genel Sekreteri ve Muş Şube

DİVES Genel Sekreteri ve Muş Şube Başkanı Aktaş: Barışı sağlayacak adımlar derhal atılmalıdır


MUŞ (A.A) - Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) Genel Sekreteri ve Muş Şube Başkanı Zahit Aktaş, Gaziantepte halkı hedef alan bombalı saldırıyı kınadı.
     DİVES Merkez Yürütme Kurulu adına yazılı açıklama yapan Aktaş, Gaziantepte halkı hedef alan bombalı saldırıyı kınadıklarını belirterek, saldırıda hayatını kaybeden 9 yurttaşa Allahtan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.
     Hükümetin içeride ve dışarıda barışı sağlayacak adımlar atması gerektiğini kaydeden Aktaş, şunları ifade etti:
     Türkiyede şiddeti artırarak halklar arasındaki kardeşliği zedelemeyi hedefleyen bu saldırının failleri derhal bulunmalıdır. Hükümet içeride ve dışarıda barışı sağlayacak adımları bir an önce atmalı, her türden şiddetin beslendiği iklimin bu topraklardan uzaklaştırılması için mevcut politikalarından vazgeçmelidir. Hükümet siyasi ve vicdani sorumluluğunu yerine getirmelidir.
     Saldırının ardından toplumsal barışın zedelenmesini hedefleyen açıklamaların yapıldığını kaydeden Aktaş, bazı STKların açıklamalarının menfur olayı kınamaktan ziyade, toplumsal barışı zedelemeye yönelik olduğunu belirtti.
     Aktaş, şunları kaydetti:
     Bazı açıklamaların militarist bir mantığa sahip olduğunu görüyoruz. Toplumsal barışın zedelenmesini hedefleyen açıklamaların, halka yapılabilecek en büyük kötülük olduğu asla akıllardan çıkarılmamalı, bu yöndeki girişimlere karşı barışın sesinin daha gür biçimde çıkarılması için, herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Başta hükümet olmak üzere tüm siyasi partilerin ve yetkili makamları, ülkede yaşanan sorunları barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözme cesareti göstermeye bir kez daha çağırıyoruz.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber DİVES Genel Sekreteri ve Muş Şube Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER