Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Büyükelçi

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Büyükelçi Gücükün ziyaretleri


MALATYA (A.A) - Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Büyükelçi Mehmet Gücük, Malatya Ticaret Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoçu ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakırı ziyaret etti.
     Gücük, belediye ziyaretinde yaptığı konuşmada, Malatyalı olduğunu ifade ederek, Bakanlığın yürüttüğü kamu diplomasisi çerçevesinde Malatyada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Gücük, tüm boyutlarıyla etkin bir kamu diplomasisi yürütmenin Dışişleri Bakanlığında öncelikli hedef ve amaçlar arasında olduğuna vurgu yaptı.
     Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, Gücükü Malatyada görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Çakır, Türkiyenin son yıllarda hızla büyüyen, hem bölgesinde, hem de dünya siyasetinde etkin bir konuma geldiğini kaydetti.
     Ahmet Çakır, Mehmet Gücüke kuru kayısı hediye etti.
     Gücük, Hasan Hüseyin Erkoçu ziyaretinde ise Türkiyenin dışarıda güçlü anlamda temsil edilmesinde iş adamlarına büyük görev düştüğünü belirtti.
     Hasan Hüseyin Erkoç da, Türkiyenin yurt dışında daha güçlü olması için ekonomik yapılanmanın güçlenmesi gerektiğini bildirdi.
     (YET-AY-EMN)

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER