Dinlenme tesisleri denetlenecek

Dinlenme tesisleri denetlenecek -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Düzce, Bolu, Sakarya ve Kocaelideki dinlenme tesislerini kayıt dışı ile mücadele çalışmaları kapsamında denetleyecek -ÇSGB Baş İş Müfettişi Bedir: Denetimlerde


DÜZCE (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), Düzce, Bolu, Sakarya ve Kocaelideki dinlenme tesislerini kayıt dışı ile mücadele çalışmaları kapsamında denetleyecek.
     ÇSGB Baş İş Müfettişi Selahattin Bedir, AA muhabirine denetimlerdeki amacın işverenlerin devletin asık suratıyla değil, güler yüzüyle karşılaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.
     Düzce, Bolu, Sakarya ve Kocaelideki dinlenme tesislerinde denetim yapacaklarını belirten Bedir, denetimlerin kısa süre sonra başlayacağını ve kasım ayına kadar süreceğini anlattı.
     Benzeri denetimlerin önceki yıllarda şikayet üzerine yapıldığını, şu anda ise işletme sahiplerini bilgilendirerek yaptıklarını vurgulayan Bedir, şöyle konuştu:
     Denetimlerdeki amacımız işverenlerin devletin asık suratıyla değil, güler yüzüyle karşılaşmalarını sağlamak. İşletme sahiplerimizin de vergi verdiğini unutmamamız, onları koruyup, kollamamız gerekiyor. Nisan ayında hayata geçecek olan çalışmada ağırlıklı olarak işçi-işveren mevzuatlarına bakıyoruz.
     Çalışanların SSKları var mı, çalışma saatleri nasıl, ücret ödemelerindeki durum nedir, yabancı işçiler yasal mevzuata uygun çalıştırılıyor mu gibi durumları denetleyeceğiz. Bu sayede kayıt dışının önüne geçeceğiz.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Dinlenme tesisleri denetlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER