Dinlenme tesisinde tuz odasında tedavi

Dinlenme tesisinde tuz odasında tedavi -Ilgazda bir dinlenme tesisi, müşterilerine diğer hizmetlerin yanı sıra tuz odasında tedavi imkanı sağlıyor -Tesis müdürü Akbak: 7 ton kaya tuzuyla oluşturduğumuz rehabilitasyon odasında


ÇANKIRI (A.A) - Hüdaverdi Atik/Özgür Alantor - Ilgaz ilçesinde bir dinlenme tesisi, müşterilerine diğer hizmetlerin yanı sıra tuz odasında tedavi imkanı sağlıyor.
     E-80 karayolunda bulunan dinlenme tesisinde mola verenler, tesiste hem yemek ve dinlenme ihtiyaçlarını gideriyor hem de tuz odasında tedavi olabiliyor.
     Tesisin müdürü Osman Akbak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yolculuk yapanlar arasında çeşitli rahatsızlıkları olanlar bulunduğunu, bu kişilere tedavi imkanı sağlamak için tuz odası oluşturduklarını söyledi.
     Akbak, şöyle devam etti:
     Kaya tuzunun akut solunum yolu hastalıkları, burun tıkanıklıkları, kronik bronşit, uykusuzluk gibi hastalıklara iyi geldiği biliniyor. Buradan yola çıkarak yolculuk yapanlara daha iyi hizmet vermek amacıyla tuz ve rehabilitasyon odası kurduk. Çankırıda bulunan kaya tuzu mağarasından getirdiğimiz kaya tuzundan oluşturulan iki kısımlı odamızın duvarları ve tavanı tuzdan oluşuyor. Duvarları tuzla özel olarak işleyerek şekillendirdik.7 ton kaya tuzuyla oluşturduğumuz rehabilitasyon odasında özellikle astım, bronşit, burun tıkanıklığı olan müşterilerimiz vakit geçiriyor.
     Akbak, 10 gün önce kurulan tuz ve rehabilitasyon odasına yoğun ilgi olduğunu kaydetti.
     Tuz odası sorumlusu Sultan Arıcı ise tesise mola vermek için gelenlerin öncelikle tuz odaları ve faydalarıyla ilgili bilgi aldıklarını, daha sonra odada zaman geçirdiklerini belirtti.
     Arıcı, Yeni açılmış olmasına rağmen günde ortalama 50 kişi tuz odasında dinleniyor. Buradan memnun ayrılıyorlar diye konuştu.
    
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Dinlenme tesisinde tuz odasında tedavi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER