Dinardan kısa kısa

Dinardan kısa kısa -Yunus Emre İlkokulu inşaatında inceleme


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ile Milli Eğitim İlçe Müdürü Hasan Tahtaoğlu, inşaat çalışmalarına başlanan Yunus Emre İlköğretim Okulunda incelemede bulundu.
     Acar ile Tahtaoğlu, Yunus Emre İlkokulunun prefabrik dersliklerinin kurulacağı alana giderek inceleme yaptı.
     Okulun altyapı çalışmalarına destek verdiklerini bildiren Acar su basma çalışmalarının da kendileri tarafından desteklendiğini bildirerek, Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptığımız okulumuzun kazıklarının çakılmasına başlanacak, ardından da prefabrik bölümler yerinde monte edilecek. Eğitime her türlü desteği sürdüreceğiz dedi.
     Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu ise 8 derslik, 1 ana sınıfı ve 2 şubeden oluşacak Yunus Emre İlkokulunun inşaatının tamamlanması için gayret gösterdiklerini belirtti.
     250 öğrenciye hizmet vermesi hedeflendiği bildirilen okulun 2012-2013 eğitim ve öğretim sezonuna yetiştirilmeye çalıştırıyor.
    
     -Cezaevi inşaatında inceleme
    
     (Fotoğraflı)
    
     Dinar Kaymakamı Avni Kula ve Dinar Başsavcısı Müslüm Arslanın da aralarında bulunduğu grup, Adalet Bakanlığı Teknik İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yaptırılan Dinar Cezaevi inşaatını inceledi.
     Dikici Köyü yakınlarında yapımı devam eden Dinar T tipi Cezaevine gelen Kaymakam Avni Kula, Başsavcı Müslüm Arslan, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şekerci, Belediye Başkanı Saffet Acar, AK Parti İlçe Başkanı Metehan Aydın, CHP İlçe Başkanı Mevlüt Er, MHP İlçe Başkanı İbrahim Acar, Hakimler, savcılar ve avukatlar, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Cezaevi inşaatının yüzde 70 oranında tamamlandığını bildiren Başsavcı Arslan, kış aylarında ince işçiliğin devam edeceğini bildirerek, Çalışmalar planlandığı gibi yürüyor ve teslim tarihi olarak belirlenen 2013 Mayıs ayında bitmesi öngörülüyor dedi.
     Cezaevinin, kapalı bölümünün 280, açı bölümünün ise 96 kişi kapasiteli olacağı, toplam 13 milyon 745 bin liraya mal olacağı ve sıcak su ihtiyacının da güneş kolektörleriyle karşılanacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Eser Devran Çekinir / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Dinardan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER