Dinardan kısa kısa

Dinardan kısa kısa -Yeşil kart sahibi 10 bin kişi Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Dinar Kaymakamı Ahmet Yurtseven, ilçede sağlık giderlerini daha önce yeşil kartla sağlayan yaklaşık 10 bin kişinin Genel sağlık Sigortası kapsamına alındığını söyledi.
     Yurtseven, yaptığı açıklamada, Yeşil Kart uygulamasının 2012 yılı başında kaldırılarak, Genel Sağlık Sigortasının devreye alındığını hatırlattı.
     Yeşil Kart sahibi kişilerin, vizelerinin dolmasının ardından Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurarak Genel Sağlık Sigortası kapsamına geçişlerinin yaptırılması gerektiğini hatırlatan Yurtseven, şöyle konuştu:
     Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınma amacıyla yılın ilk 6 ayında 3216 hane bize müracaat etti, bunlardan 3 bin 83ü karara bağlandı. Yaklaşık 10 bin vatandaşımız Genel sağlık Sigortası kapsamına alınarak, bu kişilerin gelir düzeylerine göre primli ya da primsiz olarak sağlık giderlerinin karşılaması sağlanıyor. 133 dosyayla ilgili de gelir tespiti çalışması devam ediyor. 2012 yılında, kocası vefat etmiş kadınlara aylık 250 lira nakit yardım yapılması uygulamasına geçildi. Bu yardımdan faydalanmak amacıyla 645 başvuru oldu. Başvurulardan 629u karara bağlandığını, 518i olumlu bulunarak aylık bağlandı. Ayrıca 2022 Sayılı Kanun kapsamında özürlülük ve yaşlılık maaşı bağlanması ile ilgili işlemler de vakfımız aracılığıyla yürütülüyor.
    
     -Dinarda kömür dağıtımına başlandı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Dinar ilçesinde, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, ihtiyaç sahiplerine kömür dağıtımı yapıldı.
     Dinar Kaymakamı ve Vakıf Başkanı Ahmet Yurtseven, yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahiplerine kömür dağıtımının her yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirildiği, hane başına 1 ton kömür yardımı yapıldığını bildirdi.
     İlçede bin 300 ihtiyaç sahibi belirlediklerini ve kömür yardımlarının dağıtımına haziran ayında başladıklarını ifade eden Yurtseven, Ekiplerimiz, ilçede, beldede ya da köyde olsun, kömürleri ihtiyaç sahibi kişilerin evlerine teslim ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın önümüzdeki kış mevsimini sağlıklı ve sıcak bir şekilde geçirmelerini umut ediyorum dedi.
     Yurtseven, Ramazan ayında nedeniyle ihtiyaç sahiplerine yönelik hazırlanan 75er liralık gıda yardım paketlerinin de dağıtılmaya başlandığını kaydetti.
    
     Muhabir: Eser Devran Çekinir / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Dinardan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER