Didim Yalıköyün imar sorunu yerinde incelendi

Didim Yalıköyün imar sorunu yerinde incelendi


AYDIN (A.A) - Aydın İl Genel Meclisi İmar Komisyonu üyeleri, Didim ilçesine bağlı Yalıköyde imar durumu nedeniyle yaşandığı iddia edilen sorunları yerinde incelendi.
     Aydın İl Genel Meclisi Didim Üyesi Mehmet Cahit Kayanın, Yalıköy sınırları içerisinde bulunan 150 dönümlük arazide köylülerin imar sıkıntısına bağlı olarak su, altyapı ve yol sıkıntıları ile karşı karşıya kaldığı yönündeki önerge üzerine çalışma başlatıldı.
     İl Genel Meclisi İmar Komisyon Başkanı Halil İbrahim Karaçam ve komisyon üyeleri, İl Özel İdare Planlama Sorumlusu Ramazan Sarısakal ile birlikte Yalıköyde incelemelerde bulundu.
     Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ile önerge sahibi il genel meclisi üyesi Kayanın da eşlik ettiği komisyon üyeleri, imar durumu nedeniyle yaşanan sorun hakkında köylüleri dinledi.
     Komisyon Başkanı Halil İbrahim Karaçam, bölgenin 2005 yılında turizm gelişim bölgesi ilan edildiğine işaret ederek, gerekli imar çalışmasının bir an önce yapılarak onay için Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderileceğini, bakanlığın planları onaylanmasının ardından yapılacak imar uygulaması ile mülkiyet sorununun giderilebileceğini söyledi.
    
     Muhabir: Bahri Aşık / Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Didim Yalıköyün imar sorunu yerinde incelendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER