Didimde zeytin festivali yapılacak

Didimde zeytin festivali yapılacak


AYDIN (A.A) - Didimde zeytin ve zeytinyağı potansiyelinin ortaya koyulması, tanıtımı ve pazarlanması amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenecek Didim Zeytin Festivalinin 20-21 Ekimde yapılacağı bildirildi.
     Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, açıklamasında, festivalin 3 aşamalı olacağını belirterek, bu kapsamda Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği Genel Kurulunun düzenleneceğini, iş adamlarının bir araya geleceğini ve festival etkinliklerinin yapılacağını söyledi.
     Festivalin zeytincilik dışında ilçe turizmine da katkı sağlayacağını ifade eden Gökdemir, Alternatif turizm kapsamında yapılacak festival, hem ilçemizin dünyada ve ülkemizde tanıtımına katkı sağlayacak hem de turizmin çeşitliliğini artıracak dedi.
     Didim Kaymakamlığı, Didim ve Akyeniköy Belediyeleri, İlçe Tarım Müdürlüğü, Didim Ticaret Odası, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi, Didim Kent Konseyi, Didim Turizm Lisesi ile zeytinyağı işletmelerinin destek ve katkılarıyla gerçekleştirilecek festivalin ilk gününde, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği Genel Kurulu yapılacak.
     Aynı gün festivalin açılışı yapılacak. Açılış konuşmalarının ardından eşleştirme aktivitesi adı altında iş adamları bir araya gelecek ve 6 ana konu üzerinde görüşmelerde bulunacak.
     Festival, Fevzi Paşa Mahallesindeki çeşitli etkinliklerle son bulacak.
    
     Muhabir: Bahri Aşık / Suat Deniz / Emre Umurbilir
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Didimde zeytin festivali yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER