Didimde turizm haftası etkinlikleri

Didimde turizm haftası etkinlikleri -Kaymakam Emiroğlu: "Hep birlikte turizmin ilçemizde gelişmesi için çalışmalar yapıyoruz. 3-5 yıl sonra ilçemizde 12 ay çalışan tesisleri göreceğimize inanıyorum"


AYDIN (A.A) - Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, turizmin gelişmesi için çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, 3-5 yıl sonra ilçede 12 ay çalışan tesislerin görüleceğine inandığını belirtti.
     Didimde turizm haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Kaymakam Emiroğlu, turizmdeki kazancın hem maddi hem de manevi anlamda olmasını temenni ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:
     "Turizm kentiyiz, turizm ile anılıyoruz ve hep beraber turizm için taşın altına elimizi koyuyoruz. Gerek altyapısıyla gerek fikri yapısıyla, bütün sivil toplum kuruluşlarıyla, kamusuyla, genel idaresi ve yerel idaresiyle hep birlikte turizmin ilçemizde gelişmesi için çalışmalar yapıyoruz. 3-5 yıl sonra kış aylarında da ilçemize gelindiğinde 12 ay çalışan tesisleri göreceğimize inanıyorum."
     İlçenin turizm markasının yaratılmasıyla Didimde 12 ay turizm olabileceğini kaydeden Emiroğlu, "Bu her şeyden önce sektör temsilcilerinin gayretleriyle olacak bir uygulama. İnşallah bizler de önümüzdeki yıllarda bunlara şahit olacağız" dedi.
     Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı da Didime gelen turist sayısının daha da artırılması konusunda çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, "Kış aylarında uluslararası çapta birçok fuara katılım sağlandı. Bu fuarlara ilçemize turist çekebilmek için katılım sağlıyoruz. Diğer turizm merkezleriyle yarış halinde olmamız lazım, bunun için de tüm Didimliler olarak çalışma yapmamız gerekiyor" diye konuştu.
     Kamacı, ilçe ekonomisinin yüzde 80inin turizme endeksli olduğuna işaret ederek, turizmin çok hassas davranılması gereken ticaret şekli olduğunu sözlerine ekledi.
     Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay da 2013 turizm sezonunun tüm turizmcilere hayırlı ve bol kazançlı olması temennisinde bulundu.
     Atabay, "Didimli turizm işletmecileri olarak enerjimizi daha birlik içerisinde, daha koordineli bir şekilde akıtmamız gerektiğine inanıyorum. Hem turistik tesis işletmecileri olarak hem de ilçemizin kurum ve kuruluşları olarak gücümüzü birleştirirsek daha başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.
    
     Muhabir: Bahri Aşık / Suat Deniz
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Didimde turizm haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER