Devrek Ziraat Odası Başkanı İdris Uzunsel:

Devrek Ziraat Odası Başkanı İdris Uzunsel: Köylerde ahırından ve araziden çalınan hayvanlar var. Artık vatandaş hayvana bakamaz hale geldi


ZONGULDAK (A.A) - Devrek Ziraat Odası Başkanı İdris Uzunsel, ilçeye bağlı bazı köylerde hayvan hırsızlıkları yaşandığını belirterek, Artık vatandaş hayvan bakamaz hale geldi dedi.
     Uzunsel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların kendilerine hayvan hırsızlığıyla ilgili şikayetlerde bulunduğunu anlattı.
     Hayvancılığın zahmetli bir iş olduğunu savunan Uzunsel, şunları kaydetti:
     Bugün bir saman balyasının fiyatı 14-15 liradır. Yem fiyatı 40 liradır. Buna karşılık vatandaş zor şartlarda hayvana bakıyor ve hırsız gelip elini kolunu sallayarak bu vatandaşlarımızın hayvanlarını toplayıp gidiyor. Bu duruma bir an önce yetkililerin önlem alması gerekmektedir. Köylerde ahırından ve araziden çalınan hayvanlar var. Artık vatandaş hayvana bakamaz hale geldi. Hırsızların bir an önce yakalanıp gerekli işlemlerin yapılması gerekiyor. Hayvan sahiplerine de hayvanlarının tazminatını ödemeleri gerekiyor. Böyle olunca biz de sıkıntıya düşüyoruz.
    
     Muhabir: İbrahim Tığ / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Devrek Ziraat Odası Başkanı İdris Uzunsel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER