Deve sırtında tarihi mekan gezintisi

Deve sırtında tarihi mekan gezintisi -Silifke ilçesindeki Cennet-Cehennem çökükleri ve Astık Dilek Mağarasını gezmeye gelenler, bölgeyi deve ile gezme imkanı buluyorlar


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu beldesindeki Cennet-Cehennem çökükleri ve Astım Mağarasını gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler, bölgeyi deveyle gezme imkanı da buluyorlar.
     Narlıkuyuya gelen turistler, deve üzerinde tarihi yerleri gezmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirtirken, turistleri devesiyle gezdiren vatandaşlar ise, 1 saatlik gezinti için aldıkları 5 TL ücretle aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.
     Cennet Cehennem ile Astım Mağarasının bulunduğu alanları gezmek amacıyla gelen turistlerin deve turizmine de ilgi gösterdiklerini ifade eden deve sahipleri, turizm sezonunun iyi geçtiğini belirttiler.
     Özellikle Avrupalı turistlerin deveyle gezmeyi çok sevdiğini vurgulayan girişimciler, müşteri ağının İngiliz ve Alman turistler başta olmak üzere Avrupanın ve Türkiyenin değişik yerlerinden gelen turistlerden oluştuğunu söylediler.
     Öte yandan hava sıcaklığının nem oranıyla birlikte 40 dereceye yaklaşması nedeniyle develere, beklerken güneşten etkilenmemesi amacıyla şapka takıldığı gözlendi.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Deve sırtında tarihi mekan gezintisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER