DEÜ Sağlık Hukuku Uygulama ve Araştırma

DEÜ Sağlık Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi etüt salonları açıldı


İZMİR (A.A) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sağlık Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAHUM) etüt salonları törenle açıldı.
     DEÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mart 2012de Resmi Gazetede yayınlanarak kurulan SAHUM, İnciraltı Sağlık Yerleşkesinde üniversite yönetiminin tahsis ettiği iki etüt salonunu açarak, kurumsallaşma sürecini hızlandırdı.
     Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, açılış törenindeki konuşmasında, Türkiyedeki SAHUMların, DEÜdeki yapılanmayla birlikte son 3-4 dört ay içerisinde 42den 47ye yükseldiğini belirtti.
     Hastaların hakkını son evresine kadar aradığını ifade eden Füzün, şunları kaydetti:
     Aşağı yukarı haftada bir kez Tıp Fakültesinden bir hocamıza veya hastanemizden bir görevliye soruşturma açmak zorunda kalıyorum. Savcılığa yapılan şikayetlerde, savcılık görevsizlik kararı verdiğinde üniversiteye gönderiyor ve üniversitenin soruşturma açarak dosyayı kapatması gerekiyor. Bu açıdan baktığımızda, bu merkezin gerçekten çok önemli bir görevi üstleneceğini, bir çok sorunun azalmasına imkan sağlayacağını düşünüyorum. Bu merkezlerle uyuşmazlıklar azalacaktır. Sağlık ve hukuk, her zaman lazım.
     SAHUM Müdürü ve DEÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Özkara da SAHUMun kuruluş süreci ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber DEÜ Sağlık Hukuku Uygulama ve Araştırma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER