Derleme

Derleme -Gün içinde geçilen Suriyedeki olaylar başlıklı haberimizi derleyerek yeniden yayımlıyoruz. Saygılarımızla. -Suriyedeki olaylar -Hasekinin Rasulayn mıntıkasında yaşanan çatışmalar nedeniyle Ceylanpınarda


ŞANLIURFA (A.A) - Suriyede, Hasekinin Rasulayn mıntıkasında çıkan çatışmalar nedeniyle Ceylanpınarda eğitime ara verildi.
     Sabahın erken saatlerinden itibaren Rasulayndeki çatışmalar nedeniyle yaralanan çok sayıda kişi Ceylanpınara getirildi. Burada ilk müdahale yapılan bazı yaralılar, Şanlıurfaya sevk edildi. Olaylardan kaçan arasında kadın ve çocukların bulunduğu çok sayıda kişi de sınırı geçerek, Ceylanpınara geldi. Bu kişiler işlemlerinin ardından Telhamut ve Süleyman Şah çadır kentlerine gönderildi.
     Sınırın karşı tarafındaki çatışmalar nedeniyle Ceylanpınarda seken şarapnel parçaları ve mermilerin isabet etmesi sonucu 1i ağır 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 4ü Ceylanpınar Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardından taburcu edildi, durumu ağır olan 1 kişi Şanlıurfaya sevk edildi.
     Sınırın karşı tarafındaki çatışmalar yüzünden okullarda eğitime ara verilen ilçede, güvenlik güçleri de sınır hattında güvenliği artırdı.
     Bölgeye obüs ve tank sevkiyatının yapıldığı ilçede belediye hoparlörleri ve polis ekipleri, sık sık anons yaparak vatandaşları sınıra yaklaşmamaları yönünde uyardı.
     Bu arada çatışmaların zaman zaman şiddetlendiği ve bombardıman seslerinin geldiği bölgeden dumanlar yükseliyor. Muhaliflerin ilçede birçok noktayı ele geçirdiği iddia edildi. Sınır bölgesindeki silolarda ise Özgür Suriye Ordusunu simgeleyen bayrağın asıldığı görüldü.
    
     -Valilik açıklaması-
    
     Şanlıurfa Valiliğinden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, yaşanan olumsuz süreçten vatandaşların etkilenmemesi için gerekli tedbirlerin en üst düzeyde alındığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
     Ayrıca alınan tedbirler çerçevesinde, sınır hattında yaşayan vatandaşlarımızın da gerekli hassasiyeti göstermeleri önem arz etmektedir. Bu karışıklıklar sebebiyle ülkemize sığınan Suriye vatandaşlarının da insani ihtiyaçlarıyla ilgili gerekli önlemler alınmaktadır.
     Öte yandan çatışmaların artması nedeniyle bir program için yurt dışında bulunan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvençin, seyahatini yarıda keserek Şanlıurfaya dönmek üzere hareket ettiği belirtildi.
    
     Muhabir: Ekip / Mehmet Güldaş / İsmail Fidan
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER