Derinkuyu Belediye Başkanı Balcı:

Derinkuyu Belediye Başkanı Balcı: Adliyemizin kapanmasını istemedik ama kapandı


NEVŞEHİR (A.A) - Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, Adliyemizin kapanmasını istemedik, ama kapandı dedi.
     Derinkuyu Adliyesinin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) aldığı karar ile kapatılarak Nevşehir Adliyesine bağlanması konusunda AA muhabirine açıklamada bulunan Balcı, adliyenin kapatılacağına yönelik duyumları 10 ay öncesinden aldığını, o süreçten itibaren Nevşehir milletvekilleri ile irtibata geçerek kapanmaması için gerekli girişimlerde bulunmalarına rağmen kapanmasına engel olamadıklarını belirtti.
     Hükümetin genel uygulamasının bu yönde olduğu gerekçesi ile Derinkuyu Adliyesinin kapatıldığı kaydeden Balcı, Milletvekillerimiz sağ olsunlar ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Fakat hükümetimizin genel politikasının bu şekilde olması nedeniyle bir sonuca varamadılar. Yine de milletvekillerimize bu konudaki yapmış oldukları çalışmalardan ve duyarlılıktan ötürü teşekkür ederim. Hükümetimizin genel uygulamasının bu yönde olması nedeniyle bir sonuç alamadık. Yine de girişimlerim devam etmektedir dedi.
    
     -Cumhurbaşkanı Güle mektup yazdım
    
     İlçe adliyesinin kapanmaması için 26 Ağustos 2011 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Güle mektup yazdığını belirten Balcı, mektubunda şu ifadelere yer verdiğini kaydetti:
     Son günlerde ilçemizde faaliyetini sürdüren adliyenin kapanacağı yönünde duyumlar almaktayım. Adliyenin kapanacağı duyumuna halkımız tepki göstermeye başlamıştır. İlçemiz 11 bin nüfusa sahip olup yaz aylarında geçici süreli, çalışmaya gelenlerin de ikamet etmesiyle nüfusu artmaktadır. Ayrıca turizm yoğunluğu nedeniyle ilçemizi günlük yerli ve yabancı turistler ziyaret etmektedir.
     Bilindiği gibi ilçemiz Kapadokya turizm bölgesinin önemli bir durağıdır. İlçemizde açık bulunan yeraltı şehri ve ayin yapılan kilisesi ile çok sayıda protokolün ziyaret ettiği bir yerdir. Ayrıca ilçemiz Nevşehir-Niğde ile Kayseri-Aksaray yol bağlantısında önemli bir kavşak noktasıdır. Adliyemizin kapanması hem resmi daire olarak bizleri hem de halkımızı mağdur edecek olup, adliyemizin kapatılmaması konusunda gerekli yardımın yapılması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.
    
     Muhabir: Osman Aytekin / Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Derinkuyu Belediye Başkanı Balcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER