Derincede asansör kontrolleri yapılacak

Derincede asansör kontrolleri yapılacak


KOCAELİ (A.A) - Derincede binalardaki asansörlerin kontrollerinin yapılması için Derince Belediyesi ile özel bir güvenlik denetim firması arasında sözleşme imzalandı.
     Derince Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde belediye sınırları içerisindeki asansörlerin yıllık kontrollerini yapmak üzere, TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından yapılan belgelendirme ile A tipi Asansör Muayene Kuruluşu bir firma ile yetki devri sözleşmesi imzalandı.
     İmzalanan sözleşme uyarınca muayene kuruluşu, Derince sınırları içerisinde mahalle ve sokak taraması yaparak asansör veri tabanını güncelleyerek, bina sorumlularına bilgilendirmede bulunacak.
     Gerekli bilgilendirmenin yapılmasının ardından ise muayene kuruluşu ve bina sorumluları, asansör muayenesi yapılacak günü belirleyecek.
     Yapılacak olan kontrollerde can ve mal güvenliği için tehlike arz eden asansörlerin kullanılmaması için bina sorumluları uyarılacak. İkinci kontrollere rağmen durumu düzeltilmeyen asansörler kullanıma kapatılacak.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Derincede asansör kontrolleri yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER