Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr.

Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Oltulu: -Yüzde ve vücudun herhangi bir yerindeki damar genişlemelerinin lazerle tedavisi mümkündür


SAMSUN (A.A) - Medical Park Samsun Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Yüksel Oltulu, yüzde ve vücudun herhangi bir yerindeki damar genişlemelerinin lazerle tedavisinin mümkün olduğunu söyledi.
     Oltulu, yaptığı yazılı açıklamada, varisler ve yüzde oluşmuş kılcal damarların günümüzde birçok insanın ortak sorunu olduğuna işaret etti.
     Bu sorunla mücadele edilmediğinde, ufak kılcallaşma görüntülerinin giderek ilerleyen örümcek ağı şeklinde damar görünümleri ve varislere dönüştüğüne dikkat çeken Oltulu, zamanında ve doğru yapılan uygulamalar ile bu sorunla başa çıkılabileceğini vurguladı.
     Dr. Yüksel Oltulu, Hastaların kliniğe tedavi için en çok başvurduğu damarsal lezyonları, yanak, gözaltı ve burun üzerindeki telenjiektazi dediğimiz kırmızı veya mavi kılcal damarlar, uyluk, bacak ve diz arkasında bulunan mavi veya kırmızı kılcal damarlar veya nispeten daha derin yerleşimli mavi damarlardır. Damarsal patoloji değerlendirilmekte, her hastanın patolojisine özel tedavi planlaması yapılmaktadır dedi.
     Özellikle çok uzun süre güneşe ya da solaryuma maruz kalma, yaşlılık, travma, hamilelik, lokal uygulanan steroid ilaçlar, doğum kontrol hapları gibi etkenlerin yüzde veya bacaklarda kılcal damar genişlemeleri (telenjiektazi) oluşturduğunu belirten Oltulu, şöyle devam etti:
     Gene yaşlılık ya da güneş gibi nedenlerle gövde ve yüzde anjiom denilen kırmızı küçük benek şeklinde damarsal lezyonlar oluşmaktadır. Bu yüzeysel yerleşimli olan damarsal patolojilerde genellikle tek seanslık tedavi bazen iki seanslık tedavi yeterli olmaktadır. Bacaklarda uzun süre ayakta kalma, şişmanlık, hareketsizlik, sigara kullanımı gibi nedenlerle venler (toplar damar) içinde basınç artışı olmasından dolayı damarlar belirgin hale gelebilir. Yüzde ve vücudun herhangi bir yerindeki damar genişlemelerinin lazerle tedavisi mümkündür. Lazerle mavi damar dediğimiz özellikle beyaz tenlilerde çok dikkat çekici şekilde görülen ve estetik olarak kötü bir görünüm yaratan damarsal patoloji bir seanslık lazer tedavisi ile giderilebilmektedir.
     Oltulu, lazer ile yapılan tedavilerin diğer tedavi metotlarından farklı olarak hızlı, etkili, hastalıklı olmayan çevre dokuda çok az hasar yaratan, nispeten daha az ağrılı olduğunu, ayrıca hastanın sosyal ve iş yaşamını en az etkileyerek uygulandığını vurguladı.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER