Derenin çevreye kötü koku yaydığı iddiası

Derenin çevreye kötü koku yaydığı iddiası -Akçakocada mahalle sakinleri, önlem alınması amacıyla kaymakamlığa müracaat etti


DÜZCE (A.A) - Akçakoca ilçesinde mahalle sakinleri, çevreye kötü koku yaydığı iddia edilen dere için önlem alınması amacıyla kaymakamlığa müracaat etti.
     Yeni Mahalle Bahadır Yalçın Caddesinde yaşayan vatandaşlar, arıtma tesisinin bulunduğu alandan dereye bırakılan suyun çevreye kötü koku yaydığını iddia etti. Yetkililerin gerekli işlemleri yapmadığını ileri süren mahalle sakinleri, arıtma tesisinin kapatılması talebinin yer aldığı 100 imzalı dilekçeyi kaymakamlığa verdi.
     Mahalle sakinleri, kaymakamlık çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, dereden gelen kötü koku nedeniyle pencereleri açamadıklarını belirterek, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile zabıta ekiplerine söylememize rağmen hiçbir işlem yapılmadı. Bu sorunun en yakın zamanda giderilmesini istiyoruz dedi.
     Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ise arıtma tesisinin devre dışı bırakılması gibi bir durumun söz konusu olmayacağını ifade ederek, Arıtmamız biyolojik bir arıtma. Devre dışı bırakma gibi durum söz konusu değil. Bir koku var. İki aydan beri araştırıyoruz, biz de bulamadık. Belirli saatlerde rüzgara bağlı koku geliyor ama deremiz temiz. Çevre İl Müdürlüğü sürekli numune alıyor. Araştırmalar sürüyor dedi.
     Vatandaşların haklı olarak tepki gösterdiklerini vurgulayan Albayrak, Alanında uzman bir şirketi sorunun tespiti ve giderilmesi konusunda ilçemize çağırdık. İnşallah en kısa zamanda sorunu çözeceğiz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: İbrahim Tezel / Onur Orhan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Derenin çevreye kötü koku yaydığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER