Dereceye girmek için bayılana kadar koştular

Dereceye girmek için bayılana kadar koştular -Bitliste Atletizmin Altyapısını Geliştirme Projesi kapsamında düzenlenen yarışmalarda çocuklar, altyapıya seçilebilmek için tüm enerjilerini ortaya koydular (Fotoğraflı-Görüntü


BİTLİS (A.A) - Atletizmin Altyapısını Geliştirme Projesi kapsamında düzenlenen yarışmalara katılan çocuklar, altyapıya seçilebilmek için bayılana kadar koştu.
     Hersan Mahallesindeki Panos mevkisinde düzenlenen yarışmalar, il merkezi ve ilçelerden gelen 280 çocuğun katılımıyla 4 kategoride yapıldı. Yarışmalarda dereceye girerek atletizm altyapısına seçilebilmek için tüm güçlerini ortaya koyan çocuklardan bazıları baygınlık geçirdi. Bitiş noktasında ve koşu parkurunda kendisinden geçen çocuklara, alanda hazır bekletilen 112 Acil Servis ekipleri ve öğretmenleri müdahale etti. Dereceye giremeyen çocuklardan bazılarının göz yaşlarını tutamadıkları gözlendi.
     Atletizm Bitlis Temsilcisi ve Atletizm Milli Takım Antrenörü Fadıl Kara basın mensuplarına yaptığı açıklamada, projeyle elit sporcular bularak milli takıma kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.
     Kara, Dereceye giren sporcular, Ankarada düzenlenecek yarışmaya katılmaya hak kazanacak. Ankarada da başarılı oldukları takdirde, milli takımın altyapısına seçilecek. Yetenekli gençlerimizi bu yarışmalarda keşfettik ve bunlar dünyada derece yaptı. Bugün burada yetenekli çocukları tespit ettik. Önümüzdeki süreçte bu çocuklar kendilerini gösterecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Şener Toktaş / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber Dereceye girmek için bayılana kadar koştular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER