Derbentte 2 milyonluk hayvancılık projesi

Derbentte 2 milyonluk hayvancılık projesi


KONYA (A.A) - Derbentin Çiftliközü beldesinde kurulan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi öncülüğünde hayata geçirilen 2 milyon liralık hayvancılık projesinin ardından bölgeye tahsis edilen 240 Holstein cinsi gebe düvenin hak sahibi besicilere dağıtımı gerçekleştirildi.
     Çiftliközü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İbrahim Elmalı,gazetecilere yaptığı açıklamada, 2010 yılında kooperatifin kurulmasının ardından aynı yılın sonunda hazırladıkları hayvancılık projesinin 2011 yılının Mart ayında onaylandığını belirtti.
     Elmalı, şunları kaydetti:
     Yaklaşık 2 milyon liralık proje kapsamında ahır yapımına başladık, işletme binamızı yaptık. Soğutma tankını kurduk ve süt makinelerimizi de dağıttık. İhale aşamasının sona ermesinin ardından ise bölgemize gelen 240 Holstein cinsi gebe düvenin dağıtımını gerçekleştirdik. Proje ile 40 kişiye 6 gebe düve tahsis edildi. Açık besi yapanlar da oldu, kapalı sistemle bu işi yürütecekler de var. Bu proje ile bölgemizin kaderi değişecek Proje kapsamında ödemeler 2 yılı ödemesiz olmak üzere toplam 7 yıl vadeli olacak.
     Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ise ilçeye bağlı Yassıören köyünde de hayvancılık projesi kapsamında toplu alımlar yapıldığını belirterek, her iki yerleşim biriminde dağıtımı yapılan Holstein cinsi ineklerin gebe olarak düşünüldüğünde 500e yakın bir büyükbaş hayvan varlığına ulaşılacağını söyledi.
    
     Muhabir: Abdulhamit Yaşar
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Derbentte 2 milyonluk hayvancılık projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER