Depremzede genç aradığı mutluluğu Aydında buldu

Depremzede genç aradığı mutluluğu Aydında buldu -Kentte meydana gelen depremlerden sonra geçici olarak Aydındaki akrabalarının yanına yerleşen Vanlı genç, tanıştığı Aydınlı kızla nişan yaptı


VAN (A.A) - Vanda meydana gelen depremlerden sonra geçici olarak Aydındaki akrabalarının yanına yerleşen Vanlı genç, tanıştığı Aydınlı kızla nişanlandı.
     Kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremlerin ardından Vandan farklı şehirlere oluşan göç dalgası, birbirlerini hiç tanımayan bazı gençlerin mutlu bir geleceğe yelken açmalarına vesile oldu.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının depremlerin ardından kentteki barınma sorununa geçici çözüm getirmek için Türkiyenin dört bir yanındaki kamu misafirlerine yerleştirdiği 35 bin depremzede, barındıkları illerde yeni dostluklar edindi.
     Bazı dostluklar ise bir adım daha ileri taşınarak aileler arasında akrabalık bağı oluştu.
     Depremden sonra bakanlığın yardımıyla ailesi ile Aydındaki akrabalarının yanına yerleşen Harun Balkış, tanıştığı Aydınlı Güneş ailesinin kızı Ebru Güneşe gönlünü kaptırdı.
     Ailelerin rızasıyla mutlu bir birlikteliğe yelken açan gençler, nişanlandı. Eylül ayında Vanda yapacakları düğünle dünya evine girmeye hazırlanan Harun Balkış ve Ebru Güneş, birlikteliklerine vesile olan Aile ve Sosyal Politikalar Van İl Müdürü Ünal Öncülü ziyaret etti.
     Kendilerine verdiği destekten dolayı Öncüle teşekkür eden gençler, 14 Eylüldeki düğünlerine davet etmeyi de ihmal etmedi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Depremzede genç aradığı mutluluğu Aydında buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER