Depremle Yaşamayı Öğreniyorum Projesi devam ediyor

Depremle Yaşamayı Öğreniyorum Projesi devam ediyor


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) akademisyenleri tarafından yürütülen Depremle Yaşamayı Öğreniyorum Projesinin 2inci grup eğitimi gerçekleştirildi.
     Mühendislik Fakültesinde düzenlenen eğitime İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katıldı.
     Jeotermal Enerji, Yeraltısuyu ve Mineral Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Elitok ve Yalvaç Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şakir Şahin tarafından yürütülen proje kapsamında katılımcılara, deprem ve depremden korunma yöntemleri hakkında bilgi verildi. Eğitimin ardından deprem öncesi alınması gereken önlemler, deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı.
     Yrd. Doç. Dr. Ömer Elitok, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyenin aktif bir deprem kuşağı üzerinde bulunduğunu ve bunun unutulmaması gerektiğini söyledi.
     Önlem alınmayan ve bilinçli hareket edilmeyen deprem olaylarında can ve mal kaybının kaçınılmaz olduğuna dikkati çeken Elitok, deprem sonucu meydana gelecek zararların en aza indirilme yollarından birinin de deprem bilinci oluşturmak olduğunu kaydetti.
     Elitok, proje eğitimlerinin devam edeceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Depremle Yaşamayı Öğreniyorum Projesi devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER