Deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

Deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı -Sinop ve Samsun Afet ve Acil Durum Müdürlüklerince düzenlenen tatbikat, gerçeğe yakın görüntülere sahne oldu


SİNOP (A.A) - Sinop ve Samsun Afet ve Acil Durum Müdürlüklerince düzenlenen deprem tatbikatında enkaz altında kalanların kurtarılması, gerçeğe yakın görüntülere sahne oldu.
     Sinop Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce düzenlenen ve Samsundan ekibin de katıldığı arama kurtarma tatbikatında, senaryo gereği, depremin ardından yıkılan binanın enkazındaki yaralılar eğitilmiş 2 köpek tarafından bulundu. Ardından ekipler yaralıları bulundukları yerden çıkardı.
     Tatbikata ilişkin açıklama yapan Sinop Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal, Sinopta olası depremlere karşı ne kadar hazırlıklı olduklarını yerinde görmek ve vatandaşların bu konuda bilinçlenmesini sağlamak amacıyla zaman zaman tatbikatlar yaptıklarını söyledi.
     Yapılan tatbikatlarla olaylara daha hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etmenin önemini vurguladıklarını açıklayan Ünal, Senaryo gereği 3 kişinin deprem sonrası yıkılan enkazın altından çıkartılması için Samsundan getirilen eğitimli 2 köpekle arama yapıldı. Enkaz altında kalanları kısa sürede bulan eğitimli köpekler vatandaşlar tarafından alkışlandı. Arama kurtarma çalışmalarına yaklaşık 45 kişilik ekip katıldı dedi.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven / Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER