Deprem Haftası

Deprem Haftası -Karabükte, Mobil Deprem Simülasyon Aracıyla, 6 şiddetinde bir deprem oluşturularak vatandaşlara deprem anında neler yapıldığı ve nelerin yapılması gerektiği anlatılıyor (Fotoğraflı - Görüntülü)


KARABÜK (A.A) - Karabükte, Mobil Deprem Simülasyon Aracıyla, 6 şiddetinde bir deprem oluşturularak vatandaşlara deprem anında neler yapıldığı ve nelerin yapılması gerektiği anlatılıyor.
     Deprem haftası dolayısıyla, Karabük Afet ve Acil Durumlar Müdürlüğünce vatandaşların bilinçlenmesi için çeşitli eğitim organizasyonları düzenleniyor. Bu kapsamda Mobil Deprem Simülasyon Aracı ile vatandaşa, depremde yaşananlar gösterilerek neler yapılacağı konusunda eğitim veriliyor.
     Safranboluda Misak-ı Milli Meydanında konuşlandırılan ve Karabük Afet ve Acil Durumlar Müdürlüğünce yaptırılan Mobil Deprem Simülasyon Aracının önce açılışı yapıldı ve sonra 6 şiddetinde bir deprem yaratılarak neler yaşandığı gösterildi.
     Araca ilk olarak Karabük Valisi İzzettin Küçük, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy binerek deprem anını yaşadı.
     Ayrıca Karabük Afet ve Acil Durumlar Müdürlüğü uzmanları tarafından deprem anında neler yapılacağı konusunda eğitim verildi.
     Karabük Afet ve Acil Durumlar Müdürü Gazanfer Erbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, projesini Karabük Üniversitesine çizdirdikleri ve kendi imkanları ile yaptırdıkları Mobil Deprem Simülasyon Aracı ile vatandaşa depremi anlattıklarını söyledi.
     Hafta dolayısı ile çeşitli etkinlikler yaptıklarını ifade eden Erbay, Depreme duyarlı olmak için başlattığımız çalışmalar kapsamında okullarda, mahallelerde ve meydanlarda aracımız ile eğitim vermeye başladık. Toplumu bilinçlendirmek için geliştirilmiş aracımız ile her ferdin depremde ne yapacağını adı gibi bilmesini sağlayacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Atakan Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER