Denizli Valisi Demir:

Denizli Valisi Demir: Avrupa Birliği projeleri ülkemizin gerek kamu bürokrasisine, gerekse özel sektöre ciddi getirisi olan çok önemli bir konudur


DENİZLİ (A.A) - Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Avrupa Birliği projelerinin ülkenin gerek kamu bürokrasisine, gerekse özel sektöre ciddi getirisi olan çok önemli bir konu olduğunu söyledi.
     Denizli Belediyesinin Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülü 2012 yarışmasında Türkiyeyi temsil ederek 1. olan Engelliler Çalışıyor projesine destek veren kurum ve kuruluşlara plaket verildi.
     Demir, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, AB projelerinin başladığı dönemde bir projeyi yapmak ve bunu ABye kabul ettirmenin kolay olmadığını belirterek, şunları söyledi:
     Denizlinin farkı burada da görülmektedir. Hem ABye proje yapacaksınız hem de bu projeyle birincilik ödülü alacaksınız, bu kutlanmaya değer bir çalışmadır. 10 yıl önce engelli denince sadece yardım edilen, elinden tutulan bir kesim olarak görülen bir kurumun şu anda engellileri toplumun çok saygın bir kesimi olarak kabul etmesi ve ona değer vererek onunla birlikte bu projeyi gerçekleştirmesi yürekten hissedilecek, alkışlanacak bir durumdur dedi.
     Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, ödül alan projenin Denizlide kurumlar arası işbirliğinin güzel bir örneğini oluşturduğunu söyledi.
    
     -Engelliler Çalışıyor Projesi-
    
     Hollanda ve Türkiyeden 16 kurumun ortaklığında yürütülen ve 700 bin Avro bütçesi olan projeyle engellilerin iş piyasasına katılımı amaçlandı. 2007 yılı Haziran ayında imzalanan ve 3 yıl boyunca Denizli Belediyesi ve Workability Europe yönetiminde uygulanan Engelliler Çalışıyor Projesi kapsamında toplam 10 bin 674 engelli kayıt altına alındı ve Ruward test metoduyla 107 engelli test edildi. 194 engellinin mesleki eğitim alanında eğitim aldığı projede, 65 engellinin istihdamı sağlandı.
     Denizli Belediyesinin Engelliler Çalışıyor projesi, Sorumlu Girişimcilik kategorisinde Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülü 2012 yarışmasında Türkiyeyi temsil ederek, kasım ayında yapılan değerlendirmede 30 ülkeden 402 proje arasında birinci olmuştu.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Denizli Valisi Demir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER