Denizli Milletvekili Yüksel, YURTKURu ziyaret etti

Denizli Milletvekili Yüksel, YURTKURu ziyaret etti


DENİZLİ (A.A) - Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Denizli Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.
     Yüksel, YURTKUR Denizli Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek, yeni akademik yıl öncesi yapılan hazırlıklar hakkında bilgi aldı.
     Ziyaretinin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Yüksel, gençleri kimseye muhtaç etmeden yükseköğrenimlerini tamamlatmayı amaçlayan YURTKURun, son yıllarda yaptığı atılımla üniversite yurtları koğuş sisteminden, süit odalı 5 yıldızlı otel konforuna kavuşturduğunu kaydetti.
     Yüksel, 16 kişin bir arada kaldığı koğuş sistemli yurtların, artık tarihin tozlu sayfalarında yerini aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Sayın Başbakanımızın talimatıyla son 10 yılda yurtlarımızın hem kaliteleri hem de konseptleri hızlı bir şekilde değişti. Tüm yurtlarda pamuk yastıkların elyaf yastığa dönüşmesi sağlandı. Kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı renklerde ve niteliği daha iyi olan nevresim takımları yaptırıldı. Battaniyelerin yerine elyaf yorgan kullanılmaya başlandı. Yurtlarımızdaki kantin ve kafeteryalarda kullanılan eski tip sandalyeler ise vinleks sandalyelerle değiştirildi. Artık yurtlarımız her şeyiyle mükemmel, otel odalarını aratmıyor.
     YURTKURun tüm imkanları öğrencilerden aylık 114-125 lira arasında bir ücret karşılığında sunduğunu ifade eden Yüksel, yurtlarda barınan öğrencilerin sağlıklı, dengeli ve ucuz beslenebilmeleri için de gerekli kontrollerin yapıldığını dile getirdi.
     Yüksel, Denizlide de YURTKURa ait 5i kız öğrenciler için olmak üzer 7 öğrenci yurdunun bulunduğunu belirterek, Yurtlara yerleşen bütün öğrencilerimizin istekleri dikkate alınarak imkan dahilinde yerine getiriliyor dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Denizli Milletvekili Yüksel, YURTKURu ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER