Denizli İşadamları Derneği Başkanı Aydın:

Denizli İşadamları Derneği Başkanı Aydın: İşsizlik oranlarının azalması için istihdamın artırılması lazım, bu da ihracatın artmasına bağlı


DENİZLİ (A.A) - Denizli İşadamları Derneği Başkanı Erdem Aydın, Türkiyede işsizlik oranlarının azalması için istihdamın artırılması gerektiğini, bunun da ihracatın artmasına bağlı olduğunu belirtti.
     Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıklamalarına göre Türkiyede bu yılın Temmuz döneminde işsizlik oranının, geçen yılın aynı dönemine göre 0,7 puan azalarak yüzde 8,4 olduğunu ifade etti.
     İşsizlik verilerinin ABDde ve gelişmiş ülkelerde çok dikkate alındığını kaydeden Aydın, şunları kaydetti:
     TÜİK verilerine göre istihdamın 24 milyon 953 bin kişiden 25 milyon 498 bin kişiye çıkması ve temmuz döneminde iş gücüne katılma oranı yüzde 50,8 olarak belirlenmesi güzel ama bu oran istenen seviyede değil. Çalışma çağındaki nüfus içinde iş gücüne katılma oranı AB ülkelerinde yüzde 70 civarındayken bu oran bizde yüzde 50,8 olarak belirlendi. Bu yüzden istihdamla ilgili verileri değerlendirirken, önceki aylara kıyasla kaç kişiye daha iş imkanı sağlandı ona bakmak lazım. Türkiyede işsizlik oranlarının azalması için istihdamın artırılması lazım bu da ihracatın artmasına bağlı.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu / Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Denizli İşadamları Derneği Başkanı Aydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER