Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut:

Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut: Firma veya kişilerin muhasebe kayıtları gibi önemli verilerinin hackerlar tarafından ele geçirilmemesi için kayıtlar günlük olarak yedeklenmeli


DENİZLİ (A.A) - Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Firma veya kişilerin muhasebe kayıtları gibi önemli verilerinin hackerlar tarafından ele geçirilmemesi için kayıtlar günlük olarak yedeklenmeli uyarısında bulundu.
     Denizli Ticaret Odası (DTO) kasım ayı meclis toplantısına katılan Bulut, meclis üyelerine yaptığı konuşmada, yurtdışı bağlantılı hackerların, bazı firmaların veya şirketlerin ana sunucu bilgisayarlarının güvenlik açıklarından faydalanarak erişim sağladıklarını belirtti.
     Erişim sonrasında firma veya kişilerin muhasebe kayıtları gibi önemli verilerinin ele geçirildiğini veya şifrelendiğini ifade eden Bulut, şunları söyledi:
     İlgili kayıtların geri verilmesi karşılığında da yurt dışında bulunan bankalar aracılığıyla para gönderilmesi talep edilmektedir. Bu nedenle firma veya kişilerin muhasebe kayıtları gibi önemli verilerinin hackerlar tarafından ele geçirilmemesi için kayıtlar günlük olarak yedeklenmeli. Ayrıca kaliteli lisanslı anti-virüs programlarının kullanılması ve sürekli güncel tutulması, uzaktan erişime açık olan bilgisayarlar ile ilgili güvenlik önlemlerinin artırılması, serverda çalışan sistemlerin lisanslı ve güncel tutulması, güvenlik duvarının kullanılması ve internet hizmeti veren şirketlerin güvenli internet paketlerinin kullanılması gibi güvenlik önlemlerinin alınması mağduriyetlerin yaşanmasına engel olacaktır.
     Denizlide suç oranın ülke sıralamasına göre düşük olduğunu vurgulayan Bulut, Suç oranlarımız düşük olmasına rağmen vatandaşlarımız ilimizde trafik, hırsızlık ve uyuşturucu olaylarının çözülmesini beklemektedir. Dolayısıyla Denizlide bu üç önemli konunun çözüme kavuşturulması için gayret ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu /Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER