Denizli Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz

Denizli Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Aktaş: Sıcak ve nemli havalarda güneşte fazla kalmak burun kanama riskini artırabilir


DENİZLİ (A.A) - Denizli Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Uğur Aktaş, sıcak ve nemli havalarda güneşte fazla kalmanın burun kanamalarına sebep olabileceğini bildirdi.
     Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, yaz aylarında görülen burun kanamalarının aşırı sıcak veya genetik nedenlerden kaynaklanabileceğini belirtti.
     Burun kanamalarının ciddiye alınması gerektiğini vurgulayan Aktaş, şunları kaydetti:
     Sıcak ve nemli havalarda güneşte fazla kalmak burun kanama riskini artırabilir. Kanama olduğunda ilk yapılması gereken panik yapmamalı ve korkulmamalıdır. Kanı durdurmak için burnun içindeki pıhtıları suyla temizleyin. Oturun ya da başınızı kalp seviyesinden yukarıda olacak şekilde uzanın. Asla geriye doğru yatmayın. Eğer baş arkaya doğru eğilirse kanın genizden boğaza gitme ihtimali artar. Burnun ucunu başparmak ve işaret parmağıyla bir mandal gibi sıkın ve en az 5 dakika bekleyin. Pamuktan küçük rulo yaparak burnun uç kısmına koyun ve burnunuzu sıkmaya devam edin. Bunlara rağmen burnunuz hala kanıyorsa en yakın bir sağlık kuruluşuna başvurun.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Denizli Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER