Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Özkan: Kamu binalarının engellilere uyumlu hale getirilmesi zorunluluğunun 3 yıl daha uzatılmaması taraftarıyız


DENİZLİ (A.A) - Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Öztürk Özkan, kamu binalarının engellilere uyumlu hale getirilmesi zorunluluğunun 3 yıl daha uzatılmaması gerektiğini bildirdi.
     Özkan, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde konsey üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, 2005te kabul edilen 5378 sayılı Özürlüler Yasasının geçici birinci ve ikinci maddeleriyle bütün kamu kurumları ve belediye binalarının engellilerin erişimine uygun hale getirilmesi için verilen sürenin 7 Temmuzda dolacağını hatırlattı.
     Torba yasayla sürenin tekrar uzatılmamasını kaydeden Özkan, şöyle konuştu:
     Geçen 7 yıllık süreyi iyi değerlendirdiğimiz söylenemez. Son dönemde bir ilerleme kaydedildi. Ama istenilen yerde değiliz. Yerel yönetimler konuya duyarlı yaklaşıyor. Ancak genel idarelerde bu durum istenilen düzeyde değil. Kamu binalarının engellilere uyumlu hale getirilmesi zorunluluğunun 3 yıl daha uzatılmaması taraftarıyız. 7 yılda yaşadığımız süreci 3 yılda da yaşamak istemiyoruz. Ertelense de ertelenmemiş gibi yola devam edilmesini istiyoruz.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER