Denizlide YGSde ilk bine giren öğrenciler

Denizlide YGSde ilk bine giren öğrenciler ödüllendirildi


DENİZLİ (A.A) - Denizlide 2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre yurt genelinde ilk bine giren öğrenciler altınla ödüllendirildi.
     YGS sonuçlarına göre Türkiye üçüncüsü olan Denizliden ilk bine giren 14 öğrenci için ödül töreni düzenlendi.
     Törene Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Emniyet Müdürü Zeki Bulut, kaymakamlar, diğer protokol üyeleri, okul müdürleri, iş adamları ve eğitimciler katıldı.
     Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizlinin başarı konusunda birinciliklere alışmış bir kent olduğunu belirterek, son zamanlarda düşen sınav başarısının tekrar yükseltilmesi için göreve başladığında çalışma başlattıklarını kaydetti.
     İhracatta, sanayide, turizmde ilk 10da olan Denizlinin ilk 10da olmamasına itiraz ettiğini ifade eden Demir, şöyle konuştu:
     "Dolayısıyla birinci hedefimiz, mutlaka bu göstergelerde de ilk 10da olmak zorundaydık. Bütün yaptığımız toplantılarda bunu söyledik. Bu kentin diğer kentlerden daha fazla bir sorumluluğu var. Denizli özellikle ekonomik anlamda verdiği başarılarla sadece kendi kendine yaşayan bir kent değil. Bu kentteki her başarı, Türkiye gibi güçlü bir ülkeye aynı zamanda bir katkıdır. Dolayısıyla burada hizmet eden bütün kurumlar, sivil toplum örgütleri aynı bilinç içerisinde. Burada yapılan faaliyetlerin ve hizmetlerin ülkemize ciddi anlamda bir katkı olduğunu hiçbir zaman unutmamamız lazım."
     Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Akgül ise YGS sonuçlarında Türkiye üçüncüsü olan Denizlinin iki ay sonra yapılacak LYSdeki hedefinin ise birincilik olduğunu ifade etti.
     Konuşmaların ardından YGS sonuçlarına göre Denizliden ilk bine giren 14 öğrenciye valilik tarafından başarı belgesi ve altın verildi.
     Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da öğrencileri altınla ödüllendirdi.
     Öte yandan YGS-4 puan türünden 495,001 puan alan Erbakır Fen Lisesi öğrencisi Ekin Ersoyun Türkiye genelinde 8. olduğu, bu öğrencinin Denizliden ülke genelinde ilk 10 içerisine giren ilk öğrenci olduğu bildirildi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Denizlide YGSde ilk bine giren öğrenciler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER