Denizlide şap hastalığına karşı aşı kampanyası

Denizlide şap hastalığına karşı aşı kampanyası


DENİZLİ (A.A) - Denizlide şap hastalığına karşı aşı kampanyasının başladığı bildirildi.
     Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri olan hayvancılıktan beklenilen verimin alınabilmesi için bulaşıcı hayvan hastalıklarıyla mücadelenin önemli bir yer tuttuğunu söyledi.
     Şap hastalığının, görüldüğü işletmelerde büyük ekonomik kayıplara neden olabildiğini kaydeden Kutlu, bu ekonomik kayıpların azaltılması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülmekte olan Şap Aşılama Kampanyası çerçevesinde ilkbahar döneminde tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanların son bahar döneminde ise sadece büyükbaş hayvanların şap hastalığına karşı aşılandığını belirtti.
     Kutlu, Denizlide hedeflerinin merkez ve 18 ilçe merkezi ile 357 köy ve 88 kasabada, 27 bin 230 işletmedeki 212 bin 141 büyükbaş hayvanın tamamını aşılamak olduğunu ifade ederek, İl ve ilçe teşkilatlarımızda görevli veteriner hekim, veteriner sağlık teknisyenleri ve veteriner sağlık teknikerleri, tüm belde ve köylerdeki hayvancılık işletmelerinde bulunan gebe hayvanlar da dahil olmak üzere 2 aylıktan büyük tüm büyükbaş hayvanları aşılayacaklar dedi.
     Vatandaşların gelen teknik elemanlara hayvanlarını aşılatmak suretiyle yardımcı olacaklarına inandığını dile getiren Kutlu, şöyle konuştu:
     Büyükbaş hayvanlarına şap aşısı yaptırmayan yetiştiricilerimiz başka il ve ilçelere hayvan sevki yapamayacak ve hayvancılık desteklemelerinden faydalanamayacaklardır. Ayrıca tüm uyarılarımıza rağmen hayvanlarına şap aşısı yaptırmayan vatandaşlara ise idari para cezası uygulanacaktır. Amacımız hayvan sahiplerine ceza uygulamak değil Denizlimizi hayvan hastalıklarından arınmış bir bölge haline getirerek yetiştiricilerimizin hayvancılık sektöründen daha fazla gelir elde etmelerini sağlamaktır.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Denizlide şap hastalığına karşı aşı kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER