Denizlide MERSİS Projesi uygulanacak

Denizlide MERSİS Projesi uygulanacak


DENİZLİ (A.A) - Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) Projesinin, Mersin ve İzmirden sonra 18 Ekimden itibaren Denizlide uygulanmaya başlanacağını bildirdi.
     Özer, yaptığı yazılı açıklamada, MERSİS projesinin başlangıç tarihinden itibaren yasal zorunluluk gereği üyelerin, ticaret sicil işlemleri için http://www.gumrukticaret.gov.tr internet sitesi üzerinden başvuruda bulunmaları ve sistemin yönlendirmesine göre işlemlerini takip etmeleri gerektiğini belirtti.
     MERSİS kapsamında elektronik bir altyapı oluşturulacağını ifade eden Özer, şunları kaydetti:
     Yeni sistem sayesinde elektronik ortamda kısa bir süre içinde yeni şirket kurulumu, bilgi güncelleme, şirket birleştirme, unvan değişikliği, iflas başvuruları ve genel kurul bildirimi çevrimiçi yapılabilecek, onaylanabilecek ve arşivlenebilecektir. Proje ile birlikte tüm tüzel kişilikler ortak bir yapıyı kullanarak tüm kamu kurumlarından online hizmet almaya başlayabilecektir. Böylece hem kamu kuruluşları hem de üçüncü kişiler, ticaret sicilinde bilgilere doğru, güvenilir ve hızlı bir şekilde, elektronik ortamda ulaşabileceklerdir. Uygulama tamamen hayata geçirildiğinde kurumlar arası entegrasyon çalışmaları hız kazanacak ve böylece bürokrasinin azaltılması sağlanacaktır.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Denizlide MERSİS Projesi uygulanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER