Denizcilik Eğitimi Konseyi Toplantısı

Denizcilik Eğitimi Konseyi Toplantısı -KTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Başar: -Denizcilikte kalite standartları, Denizcilik Eğitimi Kalite Değerlendirme ve Akreditasyon Derneğinin faaliyetleriyle artacaktır


KOCAELİ (A.A) - Denizcilik Eğitim Konseyinin (DEK) 9. olağan toplantısı, Kocaelide yapıldı.
     Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Yıldız Bilge Barbaros Denizcilik Yüksekokulunun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda konseye üye 15 üniversitenin temsilcileri, denizcilik eğitimindeki son gelişmeler ile kurulması planlanan Denizcilik Eğitimi Kalite Değerlendirme ve Akreditasyon Derneğiyle ilgili çalışmaları değerlendirdi.
     Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve DEK Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ersan Başar,AA muhabirine yaptığı açıklamada, DEKin ilk toplantısını 2009da İstanbulda yaptığını belirterek, konseyin Türkiyedeki denizcilik eğitiminde üniversitelerin ve mezunların sorunları, eğitim standartlarının iyileştirilmesi ve denizcilik eğitiminin uluslararası standartlarla paralel olarak devam etmesi amacıyla kurulduğunu söyledi.
     Konseyin uluslararası kuralların kabul edilmesinden uygulamasına kadar birçok karar aldığını anımsatan Başar, hukuksal mevzuata uygun eğitim müfredatları düzenlendiğini kaydetti.
     Başar, master ve doktora programları konusunda da çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, Türkiyede lisans seviyesindeki denizcilik eğitiminin tartışıldığı, denizcilik eğitimine yön verilen önemli bir konsey. Bugünkü toplantıda kurulacak derneğin son durumu ve denizcilik eğitimindeki son gelişmeler görüşülecek. Güverte ve makine sınıfındaki öğrencilerin staj süreçlerindeki son gelişmeler görüşülecek diye konuştu.
    
     -Dernekleşme yoluna girilmesi kararı alındı-
    
     Başar, önceki toplantıda Denizcilik Eğitimi Kalite Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği kurulması kararı alındığını, ön çalışmaları ve tüzüğünün hazırlandığını dile getirerek, Türkiyenin denizcilik eğitiminde en iyi standartları sağlayan bir ülke olduğunu vurguladı.
     Türkiyedeki fakülteler bu konuda çalışmalar yapıyor, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile YÖK tarafından çalışmalar denetleniyor diyen Başar, Bu kalite standartlarını daha yaygın, daha iyi denetlenebilir hale getirebilmek için dernekleşme yoluna girilmesi kararı alındı. Dernek kurulduktan sonra denizcilik eğitimini kalite standartları açısından denetleyebilecek ve akredite edebilecek bir kalite derneği olarak ortaya çıkacak. Denizcilikte kalite standartları, Denizcilik Eğitimi Kalite Değerlendirme ve Akreditasyon Derneğinin dernek faaliyetleriyle artacaktır şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Denizcilik Eğitimi Konseyi Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER