Denetimli serbestlikten yararlanan mahkumlar, Bilgi Evlerinden

Denetimli serbestlikten yararlanan mahkumlar, Bilgi Evlerinden faydalanabilecek


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Belediyesi tarafından ilk kez hayata geçirilen Bilgi Evleri, bu kez de denetimli serbestlikten yararlanan mahkumlara kapılarını açtı.
     Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.
     Protokolle, hakkında serbestlik tedbiri verilen hükümlü, Koruma Kuruluna başvuru yapan eski hükümlü ve mağdurların çocukları ile suça sürüklenen çocuklar Bilgi Evlerinden faydalanabilecek.
     Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Akkaya, yaptığı konuşmada, Bilgi Evleri Projesini ilgiyle takip ettiklerini kaydetti.
     Afyonkarahisar Belediyesinin Bilgi Evleri Projesi ile takdire şayan bir hizmet verdiğini belirten Akkaya, şöyle devam etti:
     Bu hizmetten, denetimli serbestlik kapsamındaki hükümlü, suça sürüklenen çocuklar ve mağdurların çocukları ile Koruma Kurulumuza başvuru yapan, eski hükümlülerin çocuklarının da faydalanmasını istedik. Sağolsun Belediye Başkanı Burhanettin Çoban talebimizi olumlu karşıladı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Protokol her yıl eşgüdümlü olarak Belediye Başkanlığı tarafından değerlendirilip, eksik kalan ya da ihtiyaç duyulan kısımlar tespit edilecek. İhtiyaç sahibi hükümlülerin belirlenmesinin ardından, adres durumuna ve Bilgi Evlerindeki kontenjana göre ayarlama yapılacak.
     Bilgi Evlerinin denetimli serbestlik kapsamındaki hükümlülerin çocuklarına hizmet edecek olmasının kendilerini son derece sevindirdiği ifade eden Belediye Başkanı Çoban da, Bu güzel teklifi düşünen, hayata geçiren başta Cumhuriyet Başsavcımıza ve Başsavcılığımıza bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Türkiyeye örnek olsun dedi.
     Protokolün, topluma daha faydalı bireyler yetiştirilmesi açısından önemli olduğunu kaydeden Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, açık ve kapalı cezaevlerinden çıkan ama Denetimli Serbestlik Kanununa tabi olan hükümlülerin belli dönem belli eğitimlerden geçmesi gerektiğini belirtti.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Denetimli serbestlikten yararlanan mahkumlar, Bilgi Evlerinden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER