DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Çaputçu:

DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Çaputçu: Büyükşehir olmaktan dolayı artan vergiler yüzünden canımızın yanmaması için yasa tasarısında vatandaş lehine revizyonlar yapılmalıdır


DENİZLİ (A.A) - Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Emre Çaputçu, büyükşehir olmaktan dolayı artan vergiler yüzünden insanların canının yanmaması için yasa tasarısında vatandaş lehine revizyonlar yapılması gerektiğini bildirdi.
     Çaputçu, yaptığı yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı kapsamında büyükşehir olacak illerde sevinç yaşanırken, artacak vergilerden dolayı büyük bir şokla karşı karşıya kalınacağını iddia etti.
     Daha çok projenin hayata geçirilecek olmasının iyi bir sonuç olmasına karşın bunun vatandaşın cebinden çıkacağını öne süren Çaputçu, şunları kaydetti:
     Bu para artışına cebimizle katkıda bulunacak olmamız ve bu katkının bizim aile bütçelerimizi zorlayacağı gerçeği göz ardı edilmez. Öte yandan gayrimenkullerimizin değerlenecek olması da şüphesiz caziptir ama bir anda yüklü gayrimenkul vergileriyle karşılaşacak olmanın bizim için doğuracağı sıkıntıları da konuşmak gereklidir. Ödediğimiz emlak vergilerinin yüzde 100 oranında artacak olması ciddi bir yüktür. Üstelik emlak vergisine ek olarak ödediğimiz, verginin yüzde 10luk dilimi şeklindeki Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Katkı Payının da yüzde 100 artacak olması, emlak vergisi yükümüzün katlamalı artacağını göstermektedir. Bu duruma yürürlükteki Emlak Vergisi Kanunu neden olacaktır. Zira kanunun ilgili maddelerine göre, büyükşehir belediye sınırları ve mücavir alanları içinde, emlak vergisi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanmak durumundadır.
     Büyükşehir olmaktan dolayı artan vergiler yüzünden canımızın yanmaması için yasa tasarısında vatandaş lehine revizyonlar yapılmalıdır.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Çaputçu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER