Defterdar Kısadan MTV uyarısı

Defterdar Kısadan MTV uyarısı -Kastamonu Defterdarı Yaşar Kısa, Motorlu Taşıtlar Vergisi miktarlarının yeni yılda yüzde 7,8 oranında arttığını bildirdi


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Defterdarı Yaşar Kısa, Motorlu Taşıtlar Vergisi miktarlarının yeni yılda yüzde 7,8 oranında arttığını bildirdi.
     Defterdar Kısa, yaptığı açıklamada, 2013 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi birinci taksitinin tahsil edilmeye başlandığını ve Motorlu Taşıtlar Vergisi Miktarlarının 2012 yılına göre yüzde 7,8 oranında arttığı kaydetti.
     Kısa, 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununun her takvim yılının başında geçerli olduğunu belirterek, Önceki yılda uygulanan vergi miktarları o yıl için Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca tespit ve ilan olunan yeniden değerleme oranında artırılır. 5 bin 897 sayılı kanununda, hesaplanan ve ödenmesi gereken vergi miktarlarında, bir Türk lirasının altındaki tutarlar dikkate alınmaz ifadesini kullandı.
     2012 yılı için değerlendirme oranının yüzde 7,80 olarak tespit edildiğini ifade eden Kısa, şunları kaydetti:
     Otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtı, minibüs, panelvan, otobüs, kamyonet, kamyon gibi motorlu taşıtların vergilendirilmesine ilişkin, 197 sayılı kanunda belirtilen bu rakamların yıllık olduğunun ve iki taksitte ocak ve temmuz aylarında tahsil edildiğinin göz önüne alınması gerekir. Ayrıca, mükelleflerimiz motorlu taşıtlar vergisinin taksitlerini vergi dairelerine, bankalara ödeyebilecekleri gibi, www.gib.gov.tr adresi üzerinden kredi kartı ile ödeyebilirler.
    
     Muhabir: Özkan Beyer
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Defterdar Kısadan MTV uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER