Darendeden kısa kısa

Darendeden kısa kısa -İlçeye MOBESE sistemi kurulması için çalışma başlatıldı -Darende Belediyesi, ilçe merkezine yeni iş merkezi kazandıracak


MALATYA (A.A) - Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü, MOBESE sistemi kurma çalışmalarına başladı.
     Malatya-Kayseri karayoluna, çarşı merkezine, bazı önemli noktalarla resmi kurumların bulunduğu bölgelere 9u hareket etme özelliğine sahip, 8i ise sabit olmak üzere 17 MOBESE kamerası konulacak.
     MOBESE kamerası konulacak noktalarda kazı çalışması yapıldığı ve 5 bin metre hat döşendiği kaydedildi. Sistemin gelecek aylarda tamamlanarak faaliyete geçmesinin planlandığı ifade edildi.
     Yüz tanıma sistemine uyumlu MOBESE kameralarının, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve çarşıdaki polis noktasına kurulacak ekranlardan takip edileceği bildirildi. Sonraki süreçte Bölge Trafik İstasyonu ve yol güzergahı üzerine kurulacak plaka takip kameralarının da sisteme adapte edileceği belirtildi.
     Sistemin 400 bin liraya mal olacağı kaydedildi.
    
     -İlçeye yeni iş merkezi kazandırılıyor-
    
     Darende Belediyesi, ilçe merkezine yeni iş merkezi inşa etmeye başladı.
     Belediye Başkanı İsa Özkan, ilçede sıkışmış olan iş yerlerini rahatlatmak ve modern alanlar oluşturmak amacıyla yeni bir iş merkezi yapmak için harekete geçtiklerini söyledi. İş merkeziyle birlikte Darendeye güzel bir meydan kazandıracaklarını bildiren Özkan, şunları kaydetti:
     Esnafımızın rahat ticaret yapabileceği, geniş ve modern iş yerlerinin inşaatına başladık. Projeyle toplam 54 iş yeri yapılacak. İki katlı olarak projelendirilen çarşımızın üst katlarında ofis olarak kullanılacak bölümler yapıyoruz. Gelecek haziran ayına kadar projeyi tamamlayarak iş yerlerini satışa sunacağız.
     Özkan, iş merkezinin toplam inşaat alanının 7 bin 500 metrekare olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Darendeden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER