Darendeden kısa kısa

Darendeden kısa kısa -Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesinde TÜBİTAK projeleri sergilendi


MALATYA (A.A) - Darendedeki Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesinde "TÜBİTAK Bilim Fuarı" açıldı.
     Matematik, Türkçe, İngilizce, Almanca, fen ve teknoloji, fizik, kimya, çevre, coğrafya, beden eğitimi ve rehberlik alanlarında hazırlanan 40 proje, okulda düzenlenen sergiyle tanıtıldı. Serginin açılışında konuşan Okul Müdürü Vahap Yıldız, fuarlarla öğrencilerin, kendi bilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak sonuçlarını sergilediklerini söyledi.
     Projeleri üretirken öğrencilere eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçladıklarını anlatan Yıldız, 64 öğrencinin 11 danışman öğretmen eşliğinde 40 projeyle ilgili çalıştığını belirtti.
     Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı İsa Özkan, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Numan Örnek ve Nurettin Şahin ile ilçedeki resmi kurumlar ve okulların müdürleri fuarı gezerek, geliştirilen projeler hakkında öğrencilerden bilgiler aldı.
     Projeleri tek tek inceleyen Kaymakam Aktaş, öğrencilerin ortaya koydukları emekle ezber ve eski kalıpları yıktığını söyledi. Aktaş, "Yarının öğretmeni olacak gençlerimizin hazırladığı projeler hepimizi heyecanlandırdı. Bugün böylesine orijinal fikirler ortaya koyanların yarın aydın fikirli, geleceğe yön verecek öğrenciler yetiştireceğinden eminiz. Projeler ufuklarını açmanın yanı sıra düşünme ve geliştirme yeteneklerine de fayda sağlamış" diye konuştu
     Aktaş, öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti. Fuarı ilçedeki farklı okullarda eğitim gören öğrenciler de gezerek projeleri inceledi.
    
     -Mehmet Akif Ersoy İlkokulu derslikleri incelendi-
    
     İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Numan Örnek ve Nurettin Şahin, Darende ilçesinde 300 öğrencinin eğitim gördüğü Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda incelemelerde bulundu.
     Kaymakam Mehmet Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, Okul Müdürü Mustafa Kızmaz ve Okul Aile Birliği Başkanı Veysel Zenginin de katıldığı ziyarette, Örnek ve Şahin, okulu gezdi. Aktaş, öğrenci yoğunluğu nedeniyle 8 derslikli okula ilave 4 derslik yapılması gerektiğini söyledi.
     Tarak da öğrencilerin dersliklerde sıkışık vaziyette eğitim gördüğünü ifade ederek, okulun yanındaki arsaya ilave yapılarak sorunun çözülmesini istedi.
     Örnek, okuldaki sıkışıklığı ek derslik yaparak çözebileceklerini belirtti. İlgililerle temasa geçerek, tespit, keşif ve inşaat çalışmalarına ilişkin ön hazırlıkları yapacaklarını dile getiren Örnek, kaynak temininin ardından sorunun çözüme kavuşturulacağını kaydetti. Örnek, ek derslik yapımının ardından çevre düzenlemesi ile okuldaki öğrencilerin güzel bir ortamda eğitim görmelerini sağlayacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Darendeden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER