Darendede İlköğretim Haftası dolayısıyla tören düzenlendi

Darendede İlköğretim Haftası dolayısıyla tören düzenlendi


MALATYA (A.A) - Darende ilçesinde İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.
     Nadir İlkokulundaki törende 4. sınıf öğrencileri okulla bu yıl tanışan miniklere çiçek verdi. Törende, öğrenciler eğitimin önemini anlatan şiirler okudu.
     Törene katılan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Son günlerde yaşanan terör olaylarına değinen Aktaş, Son günlerdeki olaylarda hayatını feda edenler başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralanan güvenlik güçlerimize acil şifalar diliyoruz. Bunu şunun için söylüyorum, bu topraklar için birtakım bedeller ödeniyor, dolayısıyla hepimizin sorumluluğunun ne kadar ağır ve fazla olduğu ortadadır diye konuştu.
     Okullarda öğrencilerin en iyi şekilde yetiştirilmesini, ülkeye, ailelerine ve topluma duyarlı iyi nesiller haline getirilmesini arzu ettiklerini belirten Aktaş, yeni yetişecek nesillerle Türkiyenin daha ileriye, zirvelere doğru tırmanmaya devam etmesini istediklerini kaydetti.
     Aktaş, Ülkemizin yetişmiş insanlara ihtiyacı var, ne işi, hangi mesleği yaparsa yapsın iyi yetişmiş, kabiliyetli, kalifiye insanlara her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Memleket meselelerine, toplumun sorunlarına, çevreye duyarlı, herkesin hak ve hukukuna riayet eden nesillere ihtiyacımız var. Bu anlamda sevgili öğretmenlerimize çok büyük ve önemli görevler düşüyor dedi.
     Emekli öğretmen Bekir Özer de ailelerden çocuklarına kıskançlığı değil paylaşmayı öğretmelerini istedi. Öğretmenlerin öğrencilerin önündeki en büyük rol model olduğunu dile getiren Özer, Öğrencileriniz sizi örnek alacaktır. Onların yetişmesi size bağlı ifadelerini kullandı.
     Törene ilçedeki bazı kurum ve okul müdürleriyle veliler de katıldı.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER