Dar gelirli bin aileye ev müjdesi

Dar gelirli bin aileye ev müjdesi -Şahinbey Belediyesi, dar gelirli bin aileyi ev sahibi yapmak için Rüya Gibi Evlenme Fırsatı adı altında çalışma başlattı -Belediye Başkanı Tahmazoğlu: Bir taraftan kentsel dönüşüm yapıyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediyesi, dar gelirli bin aileyi ev sahibi yapmak için çalışma başlattı.
     Rüya Gibi Evlenme Fırsatı adı altında başlatılan çalışma kapsamında Karataş bölgesinde inşa edilen Mavikent konutlarının, bu yıl sonunda bitirilmesi planlanıyor. Konutlar için mayıs ayında kura çekimi yapacak.
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mavikent konutlarının yapıldığı bölgede incelemede bulunup, çalışma hakkında gazetecilere bilgi verdi.
     İlçe nüfusunun 2012 yılı sonu itibarıyla 783 bin olduğunu, konut yapmaya bu nedenle karar verdiklerini ifade eden Tahmazoğlu, nüfusun son 4 yılda 96 bin 700 kişi artığını söyledi.
     Aynı dönemde konut yapımı için müteahhitlere 35 bin ruhsat verdiklerini, belediye olarak da 5 bin konutu kendilerinin yaptığını aktaran Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Dar gelirli vatandaşların da konut sahibi olmasını önemsiyoruz. Bir taraftan kentsel dönüşüm yapıyoruz bir taraftan da modern konutlar yaparak talebi karşılıyoruz. Mavikent konutları bin 260 konut, 35 bloktan oluşacak ve her blokta 36 daire olacak. 2+1 şeklinde planlanan evler 93 metrekareden oluşacak. Konutları kasım ayında bitireceğiz. Bin tanesini dar gelirli ailelerimize vereceğiz, 260 konutu da kentsel dönüşümde evi yıkılan vatandaşlarımıza ayıracağız.
     Konutlara başvuru için ailenin toplam gelirinin bin 468 TLyi geçmemesi gerektiğini vurgulayan Tahmazoğlu, başvuru için de en az 1 yıl Şahinbey ilçesinde ikamet şartı aradıklarını dile getirdi. Üzerinde tapu ve araç kaydı olanların başvuru yapamayacağına dikkati çeken Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Gelir seviyesi en düşük olandan başlayarak 5 bin kişiyi kuraya dahil edeceğiz. Kurada ismi çıkanlar bu yıl içinde 3 farklı zamanda 12 bin TL ödeyecek. Konutların içine geçtikten sonra aylık 400 TL verecek. Faiz ve ara ödeme olmayacak yalnız 2015 yılından kalan borçları enflasyon oranında ödenecek. Amacımız gelir seviyesi düşük olduğu için konut sahibi olmayı hayal dahi edemeyenleri ev sahibi yapmak.
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da projenin çok önemli olduğunu belirterek, Eğer bir şehirde huzur istiyorsanız, barınmaya önem vermek zorundasınız. Burada yaklaşık 6 bin nüfus için ev yapılıyor dedi.
     AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer ise Şahinbey Belediyesinin sosyal belediyeciliğe önem verdiğini ifade etti.
     Uzer, Bu çalışma 15 yıl önce olsaydı şehrimizde çarpık yapılaşma olmazdı dedi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Dar gelirli bin aileye ev müjdesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER