DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Demirden

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Demirden SERKAya ziyaret


KARS (A.A) - Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutarı ziyaret etti.
     Tutar ile bir süre sohbet eden Demir, geçen yıl Erzurumda kurulan ve Ağrı, Ardahan, Kars, Iğdır, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Malatya, Muş, Tunceli ve Van olmak üzere 14 ilde faaliyet yürüten DAP Bölge Kalkınma İdaresi hakkında bilgi verdi.
     İlleri tanımak amacıyla bir dizi ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Demir, Ajanslar bölgesel kalkınma için önemli kuruluşlardır. DAP Bölge Kalkınma İdaresi olarak ajanslarla koordineli çalışacağız. Bölgesel düzeyde ve makro ölçekte çalışmalar yapacağız diye konuştu.
     SERKA Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, DAP Bölge Kalkınma İdaresinin bölge illerinin kalkınmasında önemli bir işleve sahip olacağını söyledi.
     Bölgeye yönelik sahip oldukları tüm bilgi birikimini memnuniyetle paylaşabileceklerini belirten Tutar, Bu bağlamda bölgemiz çok ciddi bir potansiyel içermekte. Fakat bu potansiyelin harekete geçirilmesi için bölgesel yatırımlardan hak edilen payın alınması gerekiyor dedi.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Demirden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER