Danıştay 2014

Danıştay 2014-2018 Stratejik Plan Hazırlık Çalıştayı -Danıştay Genel Sekreteri Kökçam: "Yargıdaki başlıca sorun olan makul sürede yargılayamama konusuna da vurgu yaparak, insanın ve toplumun, adalet duygusunu tatmin edecek şekilde ka


BOLU (A.A) - Danıştay Genel Sekreteri Mustafa Kökçam, "Yargıdaki başlıca sorun olan makul sürede yargılayamama konusuna da vurgu yaparak, insanın ve toplumun, adalet duygusunu tatmin edecek şekilde karar verilmesini sağlayacak bir planlama yapıyoruz" dedi.
     Boludaki bir otelde düzenlenen Danıştay 2014-2018 Stratejik Plan Hazrılık Çalıştayına katılan Kökçam, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Danıştay Başkanlığı olarak 2014-2018 yıllarına ait stratejik planı hazırlamak için 2 çalıştay düzenlemeyi planladıklarını söyledi.
     Geçen hafta çalıştayların ilkini yaptıklarını belirten Kökçam, bu çalışmaların sonucunda, 5 yıllık süreç içerisinde Danıştay Başkanlığının yol haritasını, çalışma yöntemi ve usullerine ilişkin planlarını hazırlayacaklarını kaydetti.
     Kökçam, Danıştayda yargılamanın daha hızlı, makul sürede ve adaletli bir şekilde gerçekleştirilmesi için yol haritası çizeceklerine vurgu yaparak, buradan verimli bir sonuç alacaklarına inandıklarını dile getirdi.
     Çalıştay kapsamında bazı kararlar aldıklarını anlatan Kökçam, şöyle konuştu:
     "Burada bazı kararlar alıyoruz ve karar süreçlerinde temel referans alacak ilkeleri benimsiyoruz. Evrensel olarak insan haklarının, adaletin, üstünlüğünü ortaya çıkartacak ve bu prensiplere uygun yargılamaların gerçekleşmesini sağlayacak bir çalıştay yapıyoruz. Zaten yargılamada esas olan sorunlardan başlıcası, makul sürede yargılamanın tamamlanamamasıdır. Yargıdaki başlıca sorun olan makul sürede yargılayamama konusuna da vurgu yaparak, insanın ve toplumun adalet duygusunu tatmin edecek şekilde karar verilmesini sağlayacak bir planlama yapıyoruz."
    
     -"Farklı kurumlardan katılımcılar var"-
    
     Danıştay Başsavcısı Mevlüt Çetinkaya da çalıştaya çok sayıda kurumdan katılımcının olduğunu belirterek, farklı kurumlardan kişilerin katılımıyla burada ortak bir akılla strateji belirlemek üzere bir araya geldiklerini kaydetti.
     Akademisyenlerin de kendilerine bilimsel olarak katkıda bulunduğunu vurgulayan Çetinkaya, "Her mahkeme üyemizin ayrı ayrı görüşlerini alıyoruz. 90 kişi civarında bir katılım oldu. Bununla biz 2014-2018 yılları arasında, Danıştayın stratejisi ne olacak, uluslararası arenadaki yerimiz ne olması lazım, ulusal anlamlarda hangi hedeflere ulaşacağız, onun tespitini yapıyoruz" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Zafer Göder - Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER